Udgivet

Et maraton er ikke nok når det gælder en god sag. Tre løbere fra velgørenhedsorganisationen KUUL har siden 2008 løbet hele vejen fra Aarhus for at løbe med i Copenhagen Marathon og støtte danske hjertebørn. I år gør de det igen.

Når de tre engagerede ultraløbere fra den aarhusianske velgørenhedsløbeklub KUUL snører løbeskoene lørdag inden maraton, er det en tur på intet mindre end 170 kilometer der venter forude. Det er ottende år i streg at de tre løbere tager turen fra Aarhus Universitetshospital via Copenhagen Marathon til Rigshospitalet i København – non-stop.

Siden starten i 2007 har KUUL-løberne indsamlet over 1,3 mio. kroner til hjertebørn og høstet stor anerkendelse for det. Hvert år siden 2008 har de bl.a. gjort det muligt for børnehjertesygeplejersker at hente ny inspiration ved udvekslingsophold på udenlandske hospitaler i England, USA, Sydafrika og Sverige til gavn for hjertebørn på Rigshospitalet i København og Aarhus Universitetshospital.

I år tager de tre dedikerede løbere turen igen og starter ud lørdag den 23. maj klokken 12.40 fra hospitalet i Skejby. Undervejs samler de andre motionsløbere op der har meldt sig til at løbe et mindre distance sammen med KUUL-løberne. Efter færgeturen fra Aahus til Odden får de igen følgeskab af en flok friske løbere der følger dem til Islands Brygge hvor de selv fortsætter ud på den 42,195 lange rute.

Hvor de fleste deltagere i Copenhagen Marathon foretrækker at stoppe med at løbe når de når målstregen, fortsætter KUUL til Rigshospitalet hvor de afleverer to KUUL-ophold – en forlænget weekend for hjertebørnsfamilier på hotel Legoland med oplevelser for familien i LEGOparken.

Du kan også støtte hjertebørnene

På turen fra Aarhus til Rigshospitalet vil indsamler KUUL også et kontantbeløb som overrækkes på hjerteafdelingen. Hvis du vil donere penge til hjertebørnene, kan du gøre det på www.kuul.dk alt imens løberne er på vej mod Riget. Håbet er at kunne indsamle 10.000 kroner ekstra undervejs.

På www.kuul.dk kan du også læse mere om de velgørende ultraløbere og deres projekt.

Foto: Lars Horn, Baghuset.

Share this with your friends ...Tweet about this on TwitterShare on Facebook