Udgivet

Telenor og Sparta vil gøre Telenor Copenhagen Marathon til verdens bedste digitale maratonoplevelse. Visionen er det 100 procent personliggjorte maraton, som skal leve digitalt, og værktøjet er Danmarks bedste netværk.

Den 21. maj løbes den 38. udgave af Telenor Copenhagen Marathon, og det bliver en særlig oplevelse for både tilskuere og løbere. Løbet er nemlig løftestang for en helt klar udviklingsstrategi for Telenor Copenhagen Marathon, som ønsker at hæve den tekniske kvalitet, niveauet af elitefeltet, og ikke mindst den digitale standard. Ifølge Sparta skal Telenor Copenhagen Marathon være løbet andre lader sig inspirere af, når det gælder den digitale løbeoplevelse.

”Vi er langt fremme med det digitale road-map, og er foran mange af de største løb i verden. Vi er front runners, når det kommer til live-tracking og formidling via video og billeder på alle digitale platforme, og vi stopper ikke her, ”siger Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta. Hun peger på, at de digitale oplevelser er en væsentlig del af Spartas udviklingsstrategi fremover, og at Sparta allerede nu arbejder med det såkaldt personlige maraton, hvor den enkelte deltager skal kunne se så meget information som muligt. På tegnebrættet er også, at den enkelte deltager får sin egen digitale deltagerprofil, hvor man blandt andet bagefter vil kunne se sit eget løb fra start til slut.

”Vi vil gerne give deltagerne mulighed for at analysere på sine data, ligesom man kan dele sin målsætning, og man kan få en træningsprofil. En dag vil ens mor, far eller kæreste måske kunne sidde i sofaen og via virtual reality løbe maraton sammen med dig ude på ruten,” siger Dorte Vibjerg.

Se deltagerne løbe i real-tid

I år vil det være muligt at se den enkelte deltager løbe i real-tid ved forskellige live zoner på ruten. Det kan lade sige gøre, fordi løbet live-streames på fire forskellige kanaler. På den ene kanal kan man se løbet live, og når en af de løbere, man følger, nærmer sig et bestemt punkt, kan man skifte over på en anden kanal og se vedkommende løbe i stedet. Det er optagelser, som Sparta bagefter vil gøre frit tilgængelige på deres hjemmeside. For at sikre at både løberne og tilskuerne under løbet frit kan streame, høre musik og følge løberne i real-tid, sørger Telenor som hovedsponsor for løbet for ekstra mobildækning. Televirksomheden opsætter bl.a. en ekstra mobilmast på 22 meter til lejligheden, der sikrer, at løbere og tilskuere uden problemer kan up- og downloade billeder og videoer ved start og målstregen på Islands Brygge.

For os giver det rigtig god mening at sætte fokus på de digitale aspekter ved Telenor Copenhagen Marathon. Vores kunder lever en stor del af deres liv digitalt, og derfor skal vi naturligvis også gøre det nemmere og smartere for dem at kunne streame, uploade billeder og ”snap’e” de bedste øjeblikket fra løbet”, siger Netværksdirektør i Telenor Danmark, Peter Nødbak.

Digital Running Conference 2017 – gav indblik i de nyeste digitale løbe-trends

Telenor og Sparta afholdte d. 8. maj en stor konference på Langelinie Pavillon, hvor førende eksperter satte fokus på fremtidens digitale løbeoplevelse og trends. Blandt oplægsholderne var blandt andet Christian Birk, stifter af Endomondo og Urs Weber, løbeekspert på det globale magasin Runner’s World.

Sponsorer og partnere ved Telenor Copenhagen Marathon

Hovedsponsor

Telenor

Sponsorer

Nike

High5

BMW

Marathon Sport

Gardena

Erdinger Alkoholfrei

Partnere

Københavns Kommune

Frederiksberg Kommune

Wonderful Copenhagen

Mediepartner: Politiken

Share this with your friends ...Tweet about this on TwitterShare on Facebook