Udgivet

En 30 år gammel løbsrekord stod for fald, da kenyanske Julius Karinga vandt over sine stærke konkurrenter ved Telenor Copenhagen Marathon.

Julius Ndiritu Karinga fra Kenya brugte 2 timer 12 minutter og 10 sekunder på at tilbagelægge de 42,195 rundt i København og på Frederiksberg til Telenor Copenhagen Marathon søndag.

Det svarer til, at han løb hver kilometer på 3.07 minutter i gennemsnit. Dermed slettede han den ikke mindre end 30 år gamle løbsrekord, som Svend Erik Kristensen satte helt tilbage i 1987.

Sejren var vigtig også for Telenor Copenhagen Marathon.

“Det er netop et afgørende element, hvis Telenor Copenhagen Marathon skal lykkes med målsætningen om at opnå Det Internationale Atletik Forbunds Road Race Bronze Label. Det er fundamentalt vigtigt for løbet, at Julius Ndiritu Karinga vandt i den flotte tid, han gjorde, og det viser, at vi er på rette vej” siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

På rette kurs hele vejen 

Julius Ndiritu Karinga var på rette kurs mod løbsrekorden hele vejen, og det stærke elitefelt rundede halvmaraton i 1.06.00 – præcis den tid, der var planlagt.

Ved 30 kilometer rykkede den vindende Karinga sammen med Alex Bartilol fra, og de to løb sammen frem til 35 kilometer, hvor Karinga rykkede lidt fra. De kom dog begge i mål i en tid, som var bedre end den oprindelige løbsrekord, da Alex Bartilol, ligeledes fra Kenya, kom i mål i tiden 2.12.38.

“Det viser, at vi i år har haft det stærkeste elitefelt nogensinde ved Telenor Copenhagen Marathon, og det er en udvikling, vi satser på at forsætte de kommende år. Løbet i år var yderst seværdigt og hurtigt, og det vil vi gerne forsætte med fremover,” siger Dorte Vibjerg, og det kan meget vel vise sig, at det bliver med årets vinder Julius Ndiritu Karinga på startstregen, for han proklamerede efter sejren, at han meget gerne vil komme tilbage til næste år og forsøge at løbe under 2.10.00.

Kvindernes eliteløb domineret af Etiopien

Kvindernes løb havde ligeledes afrikansk dominans, da de tre etiopere Hana Teklu Zemedkun, Haregewoin Agonafir og Behafeta Hadies Abreha besatte de tre øverste trin på podiet.

Tiderne var dog langt fra løbsrekorden, og det betød også, at danske Sarah Erbst Ledet kom i mål som en flot nummer fem.

Se alle resultater her