Udgivet

Den tidligere Race Across America finisher, Aske Søby, stiler i år efter at blive indlemmet i den prestigefyldte BIG FOUR Hall of Fame. I går til Telenor Copenhagen Marathon tog han første skridt på vej mod hæderen.

Skrevet af Simon Lessel

”Jeg har godt nok respekt for folk, der løber stærkt på maraton”, lød fra en træt Aske Søby kort efter han kom i mål til Telenor Copenhagen Marathon.

Aske Søby går efter at blive en del af BIG FOUR Hall of Fame i 2017, og efter i dag er han nu et skridt tættere på at få den drøm opfyldt.

BIG FOUR Hall of Fame består af fire af de største udholdenhedsevents: Telenor Copenhagen Marathon, KMD IRONMAN Copenhagen, CPH Half Marathon og KMD IRONMAN 70.3 Elsinore. 35 atleter blev sidste år en del af det fornemme selskab – et selskab som Aske Søby altså går efter at blive en del af i 2017. Første skridt blev taget i Københavns solbeskinnede gader søndag, hvor Aske Søby kom i mål i tiden 3:59:05. En præstation, han er tilfreds med, da han ikke har løbet mere end 9 kilometer i år.

”Jeg løber 3:59, og jeg sagde, at jeg ville løbe under 4 timer i en dårlig joke velvidende, at jeg overhovedet ikke har løbet. Så jeg er godt tilfreds. Jeg holdt 5:00 pr kilometer i pace indtil 35 kilometer, og så lukkede kroppen ned. Der var simpelthen ikke mere i benene,” lyder det med et smil fra den rutinerede udholdenhedsatlet, der i 2014 som 24-årig gennemførte Race Across America som den yngste nogensinde.

Læs: USA kørt midt over af 24-årig

Rusland på tværs venter

Aske Søby drømmer om at blive en del af BIG FOUR Hall of Fame på grund af konkurrencens alsidighed i både løbe- og triatlondisciplinen.

”Jeg synes, det er en sjov idé, og det er en alsidig konkurrence med både triatleter og løbere. Det er noget, jeg gerne vil støtte op om. Det betyder også, at triatleter kan sætte sig et ekstra mål for sæsonen i form af Copenhagen Marathon,” fortæller han.

Men de store triatlonkonkurrencer på dansk grund er ikke det eneste, Aske Søby har på programmet i år. Midt i juli drager han nemlig til Rusland, hvor han skal han cykle 9200 kilometer tværs igennem Rusland, ligesom han også deltager i en række triatlonstævner i udlandet.

Fakta om BIG FOUR

BIG FOUR-konceptet er et tiltag stiftet af Sparta og Ironman Danmark i 2016. En gang om året hædres BIG FOUR-atleter til en ceremoni, og de hurtigste præmieres for deres præstationer.

Alle kan være med i kampen om at blive optaget i BIG FOUR Hall of Fame. Det kræver ingen tilmelding; Atleter, der fuldfører alle fire BIG FOUR-events inden for samme kalenderår, vil automatisk blive registreret og inviteret til årets celebration ceremoni efter sæsonafslutning.

Læs også: 35 atleter trådte ind i BIG FOUR Hall of Fame