Udgivet

Tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen har altid gerne ville løbe maraton, den 19. maj står han klar på startstregen ved Telenor Copenhagen Marathon


Han er vant til at konkurrere på de største scener, og vi har igennem en årrække kunne følge Chris Anker Sørensen kæmpe sig igennem strabadserne ved Tour de France. Cykelkarrieren stoppede han sidste år, og den 19. maj er det en helt ny udfordring, der venter.

”jeg har egentlig altid gerne ville løbe et maraton, og da min ven Mathias tilbage i efteråret tilmeldte sig og spurgte om jeg ikke skulle med, så kunne jeg jo ikke sige nej, for jeg vil jo ikke tabe ansigt,” lyder det fra Chris Anker Sørensen.

Nu nærmer dagen sig, og hvor mange andre nok ville være nervøse for at løbe deres første maratonløb, så tager Chris Anker Sørensen det meget stille og roligt.

”Min form er ikke vanvittig god i forhold til, hvordan den var, da jeg var cykelrytter. Jeg har dog holdt den ved lige med både cykling, styrketræning og løb, og jeg er jo vant til at være i gang i lang tid ad gangen. Så selvom det helt sikkert nok skal blive hårdt, så tror jeg, at jeg kan trække på min erfaring fra cykelsporten, så jeg er ikke som sådan nervøs, ” siger Chris Anker Sørensen.

Vil hygge sig med oplevelsen

Træningen har for Chris Anker Sørensen været meget lystbetonet, og han har typisk løbet når det har været dårligt vejr, og cyklet når vejret har været bedre. På ugebasis har han løbet mellem 25-60 kilometer, og det er helt bevidst, at træningen er grebet sådan an.

”Jeg har igennem hele min cykelkarriere levet meget struktureret og disciplineret, så jeg har brug for, at træningen er meget mere lystbetonet. Jeg kunne helt sikkert have fået mere ud af at følge et mere struktureret løbeprogram, men det har jeg ikke haft lyst til,” siger Chris Anker Sørensen, som også har en klar målsætning for dagen.

”Jeg vil bare gerne hygge mig og have en rigtig fed oplevelse, og så glæder jeg mig til at opleve stemningen rundt i byen og til at løbe sammen med en masse andre. Rent tidsmæssigt vil jeg være tilfreds med at løbe under 3:15:00, men jeg kommer formentlig til at lægge hurtigere ud, og så må vi se, om jeg kan holde den hele vej hjem,” lyder det fra den tidligere professionelle cykelrytter, som altså debuterer på maratondistancen ved Telenor Copenhagen Marathon.