Udgivet

Efter lang tids venten ender Copenhagen Marathon 2021 i en aflysning.

Vi kan ikke vente længere på de manglende retningslinjer for afvikling af større arrangementer og ser os derfor nødsaget til at aflyse årets Copenhagen Marathon.

Vi håbede til det sidste, at det i år ville blive muligt at løbe sammen i et særligt tilpasset format. Det er derfor med stor beklagelse, at vi må konstatere, at selvom vi er tæt på, så er tiden nu løbet fra os.

For selvom ekspertanbefalingerne for afvikling af større events og forsamlinger kom sent i sidste uge, skal de først behandles politisk og omsættes til de endelige retningslinjer, som skulle have dannet grundlag for de sidste afgørende godkendelser fra politi og myndigheder.

”I fredags fik vi ekspertgruppens anbefalinger, men vi mangler endnu retningslinjerne, og nu er tiden desværre løbet fra os. Vi kan ikke beskrive, hvor ærgerlige vi er over, at at anbefalingerne kom så sent, at vi ikke kan nå at få udstukket retningslinjerne og indhente de nødvendige myndighedstilladelser, som vi også skal have for at afvikle et event som Copenhagen Marathon,” siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb.

Alles tålmodighed har i den grad været sat på prøve. For alle vores deltageres skyld har vi strakt os så langt, vi kunne, i håbet om at kunne afholde løbet, og vi er taknemmelige for den opbakning, vi har fået hele vejen.

Alle tilmeldte vil snarest modtage mere information på mail og få mulighed for enten at overflytte tilmeldingen til næste års Copenhagen Marathon, som planlægges afholdt den 15. maj 2022, eller få refunderet tilmeldingsgebyret.