DM Maraton

Hvem kan stille op til DM?

Kun aktive medlemmer af en løbe-/atletikklub registreret under Dansk Atletik har mulighed for at stille op til DM. Når du tilmelder dig, skal du angive, hvilken klub du er medlem af.

Det er kun danske statsborgere, der kan vinde medaljer til DM individuel. Man kan godt deltage i holdkonkurrencen som udenlandsk statsborger, såfremt man har haft fast bopæl i Danmark de sidste seks måneder op til DM. Der må kun være én udenlandsk deltager på hvert hold.

Tilmeldingsprocedure og startgebyr

Løbere, der ønsker at deltage i DM, skal selv tilmelde sig løbet og angive, at de gerne vil løbe DM. Hvis du allerede har tilmeldt dig, kan du logge tilbage ind i din tilmeldingsprofil og tilmelde dig DM.

Vigtigt! Hvis du er født i år 2000, 2001 eller 2002, deltager du automatisk i både U23-klassen og senior-klassen.

Startgebyret er 200 kr. per tilmeldt DM-hold (eller per 3 tilmeldte deltagere). Klubben faktureres efterfølgende af Dansk Atletik.

Tilmeldingsfrist

Sidste frist for tilmelding til DM er 7 dage før start, det vil sige søndag den 8. maj kl. 23.59. Eftertilmelding til DM er ikke muligt!

Tilmeld dig Copenhagen Marathon og DM her
Log ind på din deltagerprofil og tilføj din DM-tilmelding

Startlister

Du vil tættere på løbet kunne se DM-startlisten her. Den endelige startliste vil blive offentliggjort efter tilmeldingsfristen den 8. maj kl. 9.30.

Seedning af DM-eliteløbere, startplacering og brutto-/nettotider

Efter sidste tilmeldingsfrist seedes de DM-deltagere (både i senior- og U23-klassen), som opfylder de gældende elitekvalifikationskrav

De seedede DM-deltagere vil indgå i løbets samlede elitefelt forrest i startfeltet og konkurrerer på bruttotider. Fremvisning af elitenummer er påkrævet for placering i denne startsektion.

Alle andre DM-deltagere konkurrerer også på bruttotider, men skal placere sig i startfeltet i henhold til deres forventede sluttid på lige fod med løbets øvrige deltagere. Der vil altså ikke være en særligt DM-startgruppe forrest i feltet, udover elite-sektionen.

Alle deltagere i Copenhagen Marathon får også registreret deres officielle nettotid, da holdkonkurrencen afgøres på nettotider.

Afhentning af startpakke

Alle DM-deltagere inkl. de seedede deltagere skal afhente deres startpakke i informationen på Copenhagen Marathon Expoen i Sparta Hallen. Informationen er placeret lige inden for indgangen til startnummerudleveringen.

Udover startnummer skal DM-deltagere også bære rygnummer.

Alle DM-deltagere, både elite og ikke-elite, har ret til privat væske. Der vil blive sendt mere praktisk information ud om dette til alle DM-deltagere inden løbet.

Klubtøj

Alle DM-løbere skal stille op i reglementeret klubtøj. Dansk Atletiks regler for klubtøj kan læses her.