Udgivet

Træn op til Copenhagen Marathon med lokale løbefællesskaber i hele landet.

Med 5 måneder til Copenhagen Marathon, er det tid til, at den målrettede træning frem mod Copenhagen Marathon for alvor skal i gang.

Måske er du en af dem, der bliver mere motiveret af at løbe sammen med andre.

Heldigvis er der løbeklubber og -fællesskaber i hele landet, hvor du både kan nå dine kilometer, få opfyldt dit sociale behov og blive helt klar til maratondistancen i Københavns gader den 15. maj 2022.

Fra Aalborg og Aarhus til Svendborg og Næstved

Udover fællestræningen hver søndag fra Østerbro Stadion er der løbeklubber og -fællesskaber 15 steder fordelt i hele landet – Jylland, Fyn og Sjælland.

Det er forskelligt, hvor ofte man løber de enkelte steder – nogle løber hver weekend, andre oftere, andre mindre. De fleste af løbeklubberne tilbyder selvfølgelig også et fast medlemskab til dig, der gerne vil træne endnu mere.

Hvornår hurtigt og langt løber vi?

Princippet er, at man løber ugens lange tur sammen. Ugens lange tur er en rolig, lang tur, som starter omkring 10 km og topper på 25-30 km, når vi nærmer os maratondagen.

Mange steder er distancerne inddelt i flere mindre omgange, så man har mulighed for at tilpasse distancen til ens egen form.

Typisk løbes der i tempo 5:30 – 6:00 min/km, men også ofte langsommere, så alle kan følge med og oplever, at tempoet er tilpas langsomt. De lidt hurtigere ture kan man med fordel tage i løbe af ugen som en tempotur eller længere intervaller.

Find dit lokale træningsfællesskab her

Spartas Fællestræning til Telenor Copenhagen Marathon