Sparta

Udgivet

Så du de trehjulede løbere med skrig-orange hjelme i går? Syv af de tidligere Jernhårde Ladies prøvede i år kræfter med maratondistancen på en Me-Mover stepcykel.

Håndbold er en hård sport. Og selvom man er en jernhård lady, så sætter mange år med finter, skudtræning, kontraløb og angreb sine spor.

Derfor kunne du i år til Telenor Copenhagen Marathon se – hvis altså du var ude og heppe i gaderne – de de tidligere OL- og VM-håndbolddamer køre maratondistancen på Me-movers.

Me-Movere er en stepcykel, hvor man stepper sig rundt og derved skåner ryg og led. Og det er netop, hvad de tidligere hårdt trænende håndboldspillere har brug for, da de ofte døjer med følgeskader i knæ, ryg og hofter.

Trine Bay får en god idé
En af håndboldkvinderne, Trine Bay, har altid gerne villet gennemfør et maraton, men pga. slidgigt i knæene efter en hård håndboldkarriere og mange efterfølgende operationer, ville det aldrig være muligt.

Sammen med opfinderen af Me-Mover Jonas Eliasson får hun derfor idéen til at samle et hold og gennemføre Copenhagen Marathon på stepcyklen.

Jeg ringer til nogle af de tidligere spillere, som jeg ved, også døjer med gamle håndboldskader, og de er heldigvis friske på at prøve det af, fortæller Trine Bay.

Hun oplever hurtigt at træningsformen er på højde med at løbe. Hun kan komme op i fart, få vind i håret og høj puls, men heldigvis uden at få ondt i knæene eller ryggen, og så er det rigtigt sjovt.

” Jeg synes, det er superfedt at Sparta har givet os lov til at prøve Me-Moveren af, fordi for os har maraton altid været en uopnåelig distance. Som håndboldspiller er man jo lidt af en sprinter,” fastslår Trine Bay.

For team ”Go To Move” handler det om at gennemføre som hold uden at efterlade nogle. Tiden var derfor ikke vigtig.

” Jeg synes, det er dejligt, vi kan få lov til at opleve stemningen ved et maratonløb og være sammen med mennesker, der har betydet meget for os tidligere, afslutter Trine Bay, som håber at andre kan blive inspireret til at komme afsted på en Me-Mover i fremtiden.

Håndbolddamerne kom i mål på lige under 4 timer.

Janne Kolling, Annette Hoffmann, Tina Bøtzau, Trine Bay, Henriette Busk, Anne Brøndsted og Anne-Dorte Tanderup gennemførte maratondistancen på en Me-Mover stepcykel.