Julie samler penge ind til Børnecancerfonden ved Telenor CPH Marathons jubilæumsløb i 2019

Udgivet

Julie Alstrup løber Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæum i 2019 for at samle penge ind til Børnecancerfonden og for at jagte en personlig drøm. 

25-årige Julie Alstrup har mange gode minder fra sin barndom og opvækst i Borris.

Et af dem er løbeture og motionsløb med sin far, Svend-Erik Alstrup. Netop de mange løbetur og Svend-Eriks store glæde ved løb har haft stor indflydelse på Julies liv, og det projekt som hun nu har søsat.

”Min far har løbet, siden jeg var helt lille, og jeg har været med til diverse løb, hvor jeg så deltog i de små børneløb, der var. Vi var eksempelvis flere gange i København og se ham løbe Copenhagen Marathon, og det har helt sikkert haft stor betydning for, at jeg i dag træner op til Telenor Copenhagen Marathon 2019,” fortæller Julie.

Løber for en større sag

Når Julie næste år løber igennem Københavns og Frederiksbergs gader, vil hun bruge sin løbeglæde til at bidrage til en større sag.

Hun har nemlig fået mulighed for at løbe for Fundracers, hvis formål er at samle penge ind til Børnecancerfonden. Det gør hende glad, at hun ved at løbe 42,195 km kan hjælpe andre.

”Jeg håber, at jeg kan indsamle 5000 – 8000 kroner ind via min private indsamling, for jeg vil virkelig gerne gøre noget for andre, og det er også med til at højne min egen motivation, når det bliver hårdt,” siger Julie.

Jakob Bay etablerede Fundracers, som gennem forskellige løb indsamler penge til Børnecancerfonden

Det er Jakob Bay, der har etableret Fundracers, som gennem forskellige løb indsamler penge til Børnecancerfonden.

Fars sidste maratonløb

Ud over sin private indsamling til Fundracers, har Julie også et andet håb for sin deltagelse i Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæumsløb.

Hun træner nemlig sammen med sin far, og hvis han bliver klar, så bliver det formentlig hans sidste maratonløb.

“Han løb sit første maraton i København i 2002, hvor vi stod og kiggede på. I 2017 skulle vi have løbet sammen hele vejen, men det gik ikke. Så jeg håber, at det kan lade sig gøre ved jubilæumsløbet i 2019, og Copenhagen Maraton er det fedeste løb, så det kunne være en fantastisk oplevelse sammen,” fortæller Julie.

Julie løber for tiden 45-50 kilometer om ugen. Kilometer, som primært bliver løbet i Århus, men også i hjembyen Borris og omegn, når hun er på besøg hos familien. Og her foregår det ofte sammen med hendes far.

”Jeg elsker stadig at løbe med min far, og vi gør det, når jeg er hjemme på besøg.”

Du kan læse mere om Julies indsamling og støtte den her.