Udgivet

Løb har givet Camilla og Leif et særligt bånd, og til maj jagter de magisk maratongrænse sammen.

23-årige Camilla og hendes far Leif ses ikke så ofte. Hun bor i København, han i Vinderup. Men en ting har de til fælles – en passion for at løbe, som binder dem sammen på trods af afstanden.

Den fælles interesse for løb er ikke kun blevet starten på en ny og aktiv livstil for Leif, også men på et helt unikt fællesskab og et fælles frirum for dem begge.

“Det giver noget andet at løbe sammen. Man lærer hinanden at kende på en helt anden måde og oplever nogle andre ting sammen. Det er virkelig noget, der binder en sammen,” fortæller Camilla.

Når man som Leif og Camilla ikke ses så tit, er kvalitetstiden og nærværet ekstra værdsat.

“Jeg synes, at man nyder det, når man ikke ses så tit. Man sætter pris på det, når man er sammen og sidder ikke bare foran fjernsynet. Det er, når man løber sammen, at man virkelig begynder at snakke,” er begge enige om.

En skiferie blev begyndelsen

En skiferie, inden Leif rundede 50 år, var det, der satte skub i Leifs interesse for at løbe.

Han havde hørt, at man skulle være i god form for at stå på ski. Så begyndte han at løbe og er ikke stoppet siden. Sit første maraton løb han på 4 timer, og siden er han blevet hurtigere og hurtigere, og CV’et tæller nu 9 maratonløb.

Men det er ikke resultaterne, der driver Leif.

“Jeg hygger mig, når jeg løber,” fortæller Leif og griner lidt.

Camilla går lidt mere op i træningsprogrammer end sin far. 

“Han synes det hele skal være lidt sjovt. Det skal ikke være alt for seriøst. Han har aldrig gidet at løbe efter et program,” fortæller Camilla om sin far og minder sin far om, at man ikke bare skal løbe og fise den af.  

Video: Camilla og Leif mødes til en løbetur og fortæller om, hvordan løb giver dem et helt særligt bånd, og hvad deres store mål er for Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæumløb.

60 år og sub 3

Til maj bliver Leif 60 år. Så har han løbet i 10 år, og selvom det stadig går stærkt, har han og Camilla besluttet, at 2019 er sidste chance for sammen at jagte deres den magiske tidsgrænse, de begge går og drømmer om: 3 timer.

“Vi vil meget gerne løbe under 3 timer begge to, og hvis vi kan følges sammen hele vejen, så vil det være perfekt. Det vil være første gang for os begge to, hvis vi gør det,” lyder det fra dem. 

Leif og Camilla har deres helt særlige måde at gøre tingene på og hjælpe hinanden, når de løber sammen.

“Min far har altid været hurtigere end mig. Men vi hjælper altid hinanden, og han bliver glad, når det går mig godt. Vi har en aftale til Telenor Copenhagen Marathon om, at jeg gerne må løbe fra ham, men han må ikke løbe fra mig. Men jeg håber, at vi kan løbe sammen i mål i en tid under tre timer,” siger Camilla. 

Camilla pacer sin far til Telenor Copenhagen MarathonLeif er den, der henter forsyninger ved depoterne.

Løb giver fælles oplevelser

Camilla og hendes far løber hver gang, de besøger hinanden, men løbeglæden fører dem også til fælles oplevelser ude i verden.

“Min far kommer tit til København og løber forskellige løb sammen med mig, men vi har også været i Berlin og løbe sammen, hvilket vi skal igen til foråret. Så er det en rigtig familietur, hvor min mor også løber med, og vi får set byen sammen i løbesko,” siger Camilla.

Far og datter nyder i det hele taget at løbe sammen, og de følger med i hinandens træning på afstand.

“Hvis jeg har haft et hård træningspas, så sender jeg ham et billede. Vi holder øje med hinanden inde på Endomondo, så sidder han der og kommenterer,” griner Camilla

Selvom mor også gerne tager løbeskoene på og snupper et motionsløb ind i mellem, er Leif og Camillas løbepassion ikke noget, resten af familien deler i samme grad.

“Mig og far kan sidde og snakke om løb længe. Så spørger de andre, hvad vi laver. De synes nogle gange, det er lidt tosset og spørger, hvorfor vi ikke sover længe i stedet for at løbe”

Det skal være sjovt

Passionen, konkurrencegenet, løbeferierne, målsætningen om at komme under 3 timer – Leif og Camilla kan helt sikkert gå under betegnelsen løbetosser.

Men den vigtigste drivkraft er det bånd og den samhørighed, det giver.

Det vigtigste er, at det skal være sjovt. Det siger min far hele tiden. Jeg har aldrig løbet et maraton uden min far, og det tror jeg heller ikke, at jeg kommer til,” slutter Camilla af.

Læs mere om Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæumsløb den 19. maj 2019