Jeg elsker et godt bymaraton

Siden Louise Bjerremann Jensen rykkede teltpælene op og flyttede til København, har hun løbet byen tynd. Louise er en erfaren løber med 16 gennemførte maratoner på CV'et, en stor passion for løbefællesskabet NBRO og en uendelig kærlighed til København som by. Louise fortæller her om sine fedeste oplevelser og tips.

Navn: Louise Bjerremann Jensen

Alder: 40 år

Bopæl: Nørrebro

Antal gange du har løbet CPH Marathon: 3 gange (2013-2015)

Antal gange du har løbet maraton: 16 gange

Antal år du har løbetrænet: 10 år

Har du et løbeklub/løbefællesskab: NBRO

Instagram: @ullubulullu

Dét jeg elsker ved København

Jeg elsker Københavns størrelse, og at man kan komme rundt på cykel. Derudover er Københavns beliggenhed helt genial. De mange områder langs vandet har dannet rammen om utallige løbeture for mig. Og man kan bade i havnen flere steder - det er noget helt særligt. Om sommeren løber vi tit vores ture så vi kan afslutte med et velfortjent hop i havnen.

Jeg holder helt utroligt meget af Nørrebro, som er det kvarter jeg bor i. Der sker utroligt meget, og der bor en masse forskellige mennesker. Jeg elsker at gå ture på Nørrebro; gennem Assistens Kirkegård, en tur i Stefansgade og Jægersborggade, forbi Den Sorte Plads og meget mere. Desuden er kvarteret jo netop blevet beriget med op til flere metrostationer, der virkelig har bundet København endnu mere sammen.

En god dag for mig

En god dag starter med en løbetur - enten alene eller en tur med mit crew, NBRO. I weekenden er det ofte de længere ture der løbes. De går til Utterslev Mose, Valby Parken, Amager Fælled, Gentofte Sø, Refshaleøen, Dyrehaven osv.

Efterfølgende står dagen på en velfortjent frokost med enten min kæreste eller gode venner. Det kan sagtens være lidt tapas hos en af mine yndlingscaféer; Paloma i Guldbergsgade, som er ejet af en af mine venner, quesadillas på La Neta på Nørrebrogade er også i høj kurs eller en omgang grød hos ja.. GRØD.

Jeg kan også godt lide at tage en tur ud på Reffen. Der sker en masse derude, og så ligger Copenhagen Contemporary der - det er et fedt sted. Mikkeller Baghaven har en af de bedste udsigter i byen - solnedgang over Københavns tage er et smukt syn.

Et ægte byløb

Noget af det, der gør Copenhagen Marathon specielt er, at man kommer forbi mange af de store seværdigheder i København. Det er ret unikt for et maratonløb, at man får lov at løbe så stor en del af ruten centralt i byen.

Desuden er der mange power zoner med underholdning, og opbakningen langs ruten er blevet ret god de sidste år.

Som medlem af NBRO er mit yndlingssted på ruten naturligvis Dronning Louises Bro. NBRO sætter en stor ære i at skabe en fest på broen – for ALLE maratonløberne. Det er super fedt at løbe over broen, og det er fedt at være med til at skabe festen.

Det er vigtigt, at…

… man forbereder sig til Copenhagen Marathon – og alle andre maratonløb. Der skal masser af kilometer i benene, og de skal løbes rigtigt. Altså man skal ikke stå på startstregen med trætte ben.

Desuden skal man overveje sin mentale forberedelse – hvad tænker du at beskæftige dit hoved med i 3-4-5-6 timer? Det er en vigtig overvejelse, som de fleste overser.

8 tips fra den erfarne maratonløber

  • Undgå at gå for meget i dagene inden løbet - tag gerne et par dage efter maraton til at opleve byen i et roligt tempo.
  • Lej en cykel, så du sparer på benenes energi.
  • Sørg for at spise en masse lækker mad både før og efter løbet. Der er også virkelig meget god kaffe og mange muligheder for lækre øl.
  • Hvis du er den friske type, så hop i havnen ved et af de mange havnebade.
  • Tag kystbanen nordpå til Louisiana i Humlebæk, det er et fantastisk kunstmuseum.
  • Cykl en tur ud på Reffen sammen med de andre turister.
  • Tjek koncertkalenderen ud hos Vega, som er Københavns bedste spillested. Desuden ligger Vega i Folkets hus - en fantastisk bygning.
  • Gå en tur langs havnen og oplev de gamle bygninger og den nyere arkitektur. Husk også at besøge Christianshavn for at opleve de gamle kanaler. Her ligger Vor Frelser Kirke også, hvor man kan komme op i tårnet for endnu et smukt syn ud over København.