Udgivet

I løbet af maratonweekenden blev der samlet ikke mindre end 151.073 kr. ind til Børnecancerfonden.

“Hvor er det dejligt at se så mange friske løbere her i Tivoli en lørdag morgen. Ingen børn fortjener at få kræft, og derfor er vi også glade for, at vi kan åbne haven op til så godt et arrangement. Kan i have en rigtig god løbetur rundt i Tivoli.”

Sådan sagde Finansdirektør i Tivoli, Andreas Morthorst, før de 300 løbere, der lørdag deltog Breakfast Run i Tivoli – satte afsted ud på ruten rundt i den gamle forlystelsespark.

Her skulle de løbe omgange af cirka 600 meter i haven, som helt usædvanligt lå stille hen en time før, der blev åbnet blev offentligheden.

1756 omgange blev til 27.650 kr

For hver omgang der blev løbet, blev der doneret 10 kroner til Børnecancerfonden, og det blev til i alt 1756 omgange og dermed 17.560 kroner.

Oveni det indsamlede beløb valgte Sparta efterfølgende at lægge 10.000 kr., og til sammen blev det altså til 27.560 kr. som kommer til at gavne hos Børnecancerfonden.

”Tivolis eventyrlige ramme er da perfekt for løbere, der støtter håbet om, at børn ikke skal dø af børnekræft i fremtiden. Løberne hjælper os med at støtte forskning i nye behandlinger af børnekræft, som er helt nødvendige. Samtidig skal de traditionelle behandlinger også udvikles, så de bliver så effektive og samtidig så blide som muligt for at undgå bivirkninger og senfølger,” siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.


Søndag morgen, inden starten gik til jubilæumsmaratonet, blev den store check overrakt til en glad Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden.

Fundracers løber kæmpe beløb ind

Men ikke nok med det.

Om søndagen snørede 34 løbere løbeskoene og gennemførte Copenhagen Marathon for organisationen Fundracers, hvis formål alene er at samle ind til Børnecancerfonden ved forskellige løbeevents.

Det er Jakob Bay, der har startet organisationen, og som har stået for at samle de mange løbere.

To af løberne – Mads og Thomas – udgør Team Aya. Søndag løb de for Fundracers for at støtte Børnecancerfonden. De er selv i højeste grad berørt, da Thomas’ datter (Mads’ niece) Aya fik kræft i hjernen som fire-årig og nu gennemgår et kemoforløb.

“Da vi fik muligheden for at få gratis startnumre og løbe maraton for Fundracers og samle penge ind til Børnecancerfonden, så var vi aldrig i tvivl. Det er en kæmpe motivation at være med til at hjælpe de her superhelte, som kæmper med den forbandede sygdom. Og selvom det er lidt, vi kan bidrage med økonomisk, så er det stadig bedre end ingenting,” lyder det fra Thomas og Mads.

Løb Copenhagen Marathon 2020 med Fundracers

Læs mere om Fundracers