Udgivet

Kræftramte 4-årige Aya og hendes familie hopper selv i løbeskoene, når der dagen før Copenhagen Marathon løbes penge ind til kræftramte familier ved Breakfast Run i Tivoli.

Jer, der løb med til Breakfast Run i Tivoli sidste år, kan måske huske, at en lille pige på tre år ved navn Aya fik mikrofonen og fortalte om, hvordan man gynger.

Aya er ramt af en tumor i hjernen og er dermed et af de børn, som får glæde af de penge, der bliver samlet ind til Børnecancerfonden i forbindelse med Breakfast Run. Sammen med sin familie er Aya selvfølgelig med igen i år, når der den 16. maj løbes i Tivolis smukke have.

“Stemningen i Tivoli var meget speciel sidste år. De flotte omgivelser og de mange mennesker, der støttede op om projektet, gjorde det til en virkelig fed oplevelse, så vi deltager selvfølgelig igen i år, og vi glæder os meget,” siger Thomas Mørkedal, der er far til Aya.

Penge der nytter

Siden tumoren blev opdaget tilbage i 2017, har Aya været igennem et 18 måneder langt kemoforløb, som i første omgang havde en positiv effekt på tumoren.

Det var en hård tid for hele familien, men også en tid, hvor Børnecancerfonden havde en stor betydning for familien Mørkedal.

“Børnecancerfonden har haft stor betydning for vores familie i hele det her forløb. For eksempel modtog Aya et glædens legat fra Børnecancerfonden. For pengene fik hun en iPad, som har bragt meget glæde for hende både herhjemme, men også hver eneste gang, hun skal til behandling,” siger Thomas Mørkedal.  

Lys i en svær tid

Efter løbet i Tivoli sidste år gik det fremad med Ayas behandling, og hun har i en periode blandt andet været i børnehave et par timer om dagen. Lige nu sunder familien Mørkedal sig dog oven på den sidste scanning, som desværre viste, at tumoren i Ayas hjerne var begyndt at vokse igen.

“Nu er det blevet besluttet, at Aya skal opereres. Det er ikke muligt at fjerne tumoren 100%, da den desværre påvirker hendes syn, så hun er helt blind på det ene øje og kun har 20-30% på det andet øje. Hvis tumoren fjernes helt, så mister hun synet 100%. Men vi tror på, at en operation er den bedste løsning fremfor 18 måneder til med kemo,” siger Thomas Mørkedal, som ikke lægger skjul på, at det er en svær tid for familien i øjeblikket.

“Verden ramler bare lidt for en, når man får sådan en besked, for hvordan ser fremtiden nu ud? Skal vi igennem endnu en gang kemo, eller hvad skal der ske? Hun er stadig den glade pige, som vil alle de samme ting som andre børn, og hun klarer sig fint, men for os som familie, er det netop i denne situation, at Børnecancerfonden og den hjælp og støtte, vi kan få derfra, betyder ekstra meget,” siger Thomas, som selvfølgelig selv hopper i løbeskoene i Tivoli den 16. maj, og også dagen efter, hvor han løber Copenhagen Marathon.

I den forbindelse har han lavet sin egen indsamling via fundracers.

Du kan støtte Thomas indsamling her 

Tilmeld dig Breakfast Run i Tivoli her

Obs! Der er kun i alt 500 pladser til Breakfast Run i Tivoli!