Udgivet

Jakob Stæhr Hansen afsluttede en 190 km lang løbetur, der startede lørdag i Randers, med at løbe ind over målstregen på Islands Brygge til Telenor Copenhagen Marathon.

 

Skrevet af Simon Lessel

En imponerende løbetur fik søndag eftermiddag sin afslutning, da ultraløber Jakob Stæhr Hansen efter 190 kilometer i løbeskoene krydsede målstregen til Telenor Copenhagen Marathon i tiden 5:24:32.

”Jeg vidste jo ikke, om jeg kunne. Men det kunne jeg,” lød det korte svar i målområdet på spørgsmålet om, hvorfor en ultraløber havde sat sig for at løbe et selvplanlagt 190 kilometer langt etapeløb.

De 42,195 kilometer i Københavns og Frederiksbergs gader var nemlig sidste etape på en løbetur, der startede lørdag formiddag i Randers. Her gik turen fra Randers til færgelejet i Århus Havn og videre med færgen til Sjællands Odde, hvor 2. etape på hele 115 kilometer til København ventede. Og cirka klokken 06 søndag morgen, hvor de fleste andre maratonløbere nok var i gang med morgenmaden, opdaterede Jakob Stæhr Hansen fra sin Facebook: ”Så København din kælling, så kan du godt vågne op til fest. Stæren har fløjtet hele natten”.

Stæren drømmer allerede videre

Kl. 09.10 ankom Jakob Stæhr Hansen til startområdet i København, og 5 timer og 24 minutter senere blev han modtaget i målområdet til stor hyldest fra tilskuerne på Islands Brygge.

For at komme igennem de sidste 42,195 kilometer brugte han et råd, han har fået fra en kammerat, der også er ultraløber, og det er et trick, han gerne vil dele med andre løbere.

”Hvis du har en negativ tanke, når du løber ultraløb, så må den fylde tre sekunder. Og så skal du tænke på noget positivt igen,” fortæller han.

Og det er en tankegang, som ultraløberen fra Randers også lever efter, når han ikke løber.

”Negative tanker kan du ikke bruge til noget som helst. Det gælder i alle livets henseender. Hvis du går rundt og er negativ, så er det højst sandsynligt over bagateller eller ting, du alligevel ikke kan gøre noget ved. Så hvis du ikke kan gøre noget ved, så lad være med at bruge krudt på det,” lyder rådet fra ultraløberen, der er medlem af løbeklubben ’De Ustyrlige Ultraløbere”.

Med søndagens præstation klaret er ’stæren’ allerede klar til at fløjte videre på nye løberuter rundt omkring i det danske land. Han stiller således til start i Stafet for Livet d. 10./11. Juni, hvor planen er at løbe længere end den nuværende rekord.