Udgivet

Nu er det officielt: Telenor Copenhagen Marathon får ny rute fra i år. Frederiksberg Allé bliver et af de nye og uomtvistelige højdepunkter.

I 37 år har den 42,195 km lange maratonrute forløbet inden for Københavns kommunegrænser. Men takket være et nyindgået partnerskab med Frederiksberg Kommune, er Sparta glade for at annoncere, at det nu er lykkedes at føre ruten gennem den lille grønne kommune omgivet af københavnske postnumre.

Nye oplevelser i stemningsfulde bydele

Det betyder, at Sparta allerede i år kan præsentere en rute, der først og fremmest får den imponerende, flagsmykkede Frederiksberg Allé som et af sine helt store højdepunkter, når feltet her passerer 20-kilometermærket på vej mod halvmaraton ved Frederiksberg Rådhus.

Udover 4 km på et festpyntet Frederiksberg udforsker ruten for første gang andre helt nye og stemningsfulde dele af København. Blandt andet kommer deltagerne til at løbe på en af hovedstadens mest ikoniske gader, Istedgade.

Også det hippe ydre Nørrebro omkring Nørrebroparken og Stefansgade, hvor byudviklingen er sket med hastig fart, bliver en del af maratonfesten sammen med nye dele af Indre København, hvor der blandt løbes forbi Rundetårn.

Udforsk den nye rute her

Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj (C), glæder sig til at få Telenor Copenhagen Marathon til byen:

“Et maraton er en stor oplevelse for alle løbere, og på Frederiksberg glæder vi os til at tilbyde Frederiksberg Allé som en del af ruten. Alléen indgår også i CPH Half og har en årelang historik som opløbsstrækning i cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Derfor giver det rigtig god mening, at maratonløberne nu får den samme store oplevelse”, siger han.

Om baggrunden for den nye rute, fortæller løbschef Lars Nissen:

”I arbejdet med at integrere Frederiksberg på ruten, var det oplagt at se, om vi kunne optimere andre steder på ruten. Det har resulteret i mange nye og spændende strækninger, som vi er sikre på vil løfte oplevelsen for løbere og tilskuere. Rent teknisk har ruten færre sving, og det er også en af grundene til, at vi har store ambitioner om en ny løbsrekord i år”.

Lars Nissen, der også har været ansvarlig for ruterne til VM Halvmaraton i 2014 og IAAF label-løbet Copenhagen Half Marathon, understreger, at selvom ruten er ændret, ser vi stadig et ægte bymaraton med en meget publikumsvenlig rute og forsikrer, at:

“Stemningen langs ruten vil blive lidt så fantastisk som den altid har været.”

Ruteændring er første skridt i ambitiøs 3-årig strategi

Ruteændringen og inddragelsen af Frederiksberg Kommune i partnerkredsen er imidlertid ikke blot enkeltstående tiltag, men udgør de indledende skridt i en ambitiøs udviklingsstrategi. En strategi, hvis mål er at tiltrække toppen af verdenseliten og en bred skare af danske og udenlandske motionsløbere.

Den første store målsætning er i 2018 at opnå det prestigefulde, internationale kvalitetsstempel, IAAFs Road Race Bronze Label, hvorefter hovedstadens snart 38 år gamle løbsklassiker frem mod 2020 for alvor skal undergå et massivt kvalitetsløft, fortæller direktør i Sparta, Dorte Vibjerg:

”Telenor Copenhagen Marathon har et stort uindfriet potentiale. Gødet af de stærke partnerskaber, som vi har etableret i forbindelse med Copenhagen Half Marathon, er tiden nu moden til, at vi tager et stort skridt videre og løfter Telenor Copenhagen Marathon op til at blive den internationale magnet og turistøkonomiske katalysator, som det har potentiale til,” lyder det fra Dorte Vibjerg, som understreger vigtigheden af at inddrage byens aktører.

Læs mere om udviklingsstrategien i pressemeddelelsen her