Bliver det muligt at løbe den 16. maj? Vores svar er: Ja, forhåbentlig – men i så fald bliver det i en anderledes version.
Vi brænder for løb, vi savner løb, og vi glæder os til at se jer krydse målstregen. Derfor vil vi strække os meget langt for at afvikle årets Copenhagen Marathon og har en stor tiltro til, at vi er i stand til at foretage de tilpasninger, der måtte være nødvendige for at afvikle et corona-sikkert event.
Men for at det skal være realistisk at afholde et Copenhagen Marathon i år, bliver vi nødt til at foretage en del ændringer.
Både for at sikre en corona-sikker ramme, men især fordi, vi forventer et markant lavere antal deltagere til start. Alene vores udenlandske deltagere udgør på nuværende tidspunkt hele 40% af alle tilmeldte, og vi må erkende, at mange af dem får svært ved at komme til København i år.
Men fordi vi tror på, at mange af jer rigtigt gerne vil løbe, har vi besluttet at tænke i alternative baner og arbejde videre med en tilpasset udgave af årets Copenhagen Marathon i håbet om at kunne afholde løbet i festlige og corona-sikre, omend nedskalerede rammer.
Sådan tilpasses årets Copenhagen Marathon
Her kan du se de væsentligste ændringer i forhold til årets maraton:
Dette ændres
- Ruten ændres til en 14 km rundstrækning – en flad og hurtig rute gennem Østerbro, Indre By og Nørrebro
- Start og mål flyttes til Øster Allé ved Parken for at sikre mere plads
- Alle opdeles i mindre startgrupper for at sikre god spredning i feltet
- Expo og startnummerudlevering afvikles i et coronasikret format
Dette får du stadig
- Corona-tilpassede forplejningsstationer med alt, hvad du har brug for
- Internationalt opmålt og godkendt rute. Se ruten her
- Officiel tidtagning og mellemtider hver 5. km og ved 21,1 km
- Live tracking og resultater via appen
- Årets deltager-T-shirt fra Nike
- Medalje
- Underholdning, musik, speakere og sceneprogram
Læs mere praktisk information her |
Hvordan kan det lade sig gøre?
Vi vil være helt ærlige.
Vi betragter det som en forudsætning, at forsamlingsloftet hæves til en vis grad, og et der er et vist antal deltagere, for at vi kan forsvare at gennemføre løbet. Er der ikke det, så kan vi blive nødt til at aflyse løbet.
Endnu vigtigere, så er det også vores klare forventning, at der vil blive krævet vaccinepas eller som minimum fremvisning af negativ corona-test. Det vil også blive nødvendigt at opdele alle deltagere i mindre grupper, mens udlevering af forplejning, medaljer osv. selvfølgelig også kommer til at foregå på coronasikker vis.
Derfor er det med stor forhåbning, at vi ser frem mod næste del af genåbningsplanen, hvor vi håber, at vi med ovenstående ændringer vil få grønt lys af myndighederne til at afvikle løbet.
Tilmeldt eller ej? Her er dine muligheder
Er du allerede tilmeldt, har du fået mulighed for senest den 6. april at vælge mellem 1) at beholde din tilmelding og deltage i
den ændrede version af Copenhagen Marathon, 2) at overflytte din tilmelding til 2022, eller 3) at annullere din tilmelding og få dine penge retur.
Er du ikke tilmeldt endu?
Så er du garanteret overflytning til 2022 eller dine penge retur, hvis løbet alligevel ikke kan gennemføres, f.eks. pga. corona. Vi giver dig også ret til at få dine penge retur eller overflytte din start, hvis du pga. ind-/udrejseforbud skulle blive forhindret i at deltage. Ligeledes vil du, såfremt corona-test bliver et krav, og du får en positiv test inden løbet, få mulighed for at flytte din tilmelding til næste år.
Hvis du har spørgsmål, så besøg vores FAQ, hvor vi har samlet de vigtigste spørgsmål og svar i denne forbindelse.
Find spørgsmål og svar i FAQ’en her |