Udgivet

Lasse Kirkelykke, Salesforce Promotion Manager i Tupperware Nordic, har siden maj 2010 løbet 140 maratonløb. »Jeg elsker at sætte mig mål og træne mod dem. Følelsen, når jeg krydser målstregen, er fantastisk,« fortæller han.

Af Søren Frandsen

»Aldrig mere!«

27-årige Lasse Kirkelykke er lige løbet over målstregen i 2010-udgaven af Copenhagen Marathon. Benene gør nas, og musklerne skriger på en hurtig genopfyldning af energidepoterne.

Vejen mod målstregen på Islands Brygge begyndte på CBS, hvor en af Lasse Kirkelykkes undervisere, en ivrig motionsløber, ofte fortalte om glæderne ved

23052010696

Lasse Kirkelykke efter sit første maraton, Copenhagen Marathon i 2010

maratondistancen.

»Han fik sået nogle frø i mig, og ved en forsinket julefrokost i januar 2010 med rødvin i blodet tilmeldte jeg og nogle kammerater os til Copenhagen Marathon,« siger Lasse Kirkelykke.

Og så begyndte træningen ellers – mere eller mindre fra scratch. De første ture var et par kilometer lange, men som kroppen blev stærkere og informationerne indsamlet på nettet om maratontræning blev flere, steg antallet af kilometer støt og roligt.

På dagen var Lasse Kirkelykke dog den eneste af julefrokost-gruppen, der utålmodigt trippede på startlinjen.

»Nogle var skadede og andre droppede ud,« forklarer han.

Netop en skade var grunden til, at Lasse Kirkelykke droppede sit »aldrig mere!« til fordel for »én gang til«.

»En af mine kammerater fra julefrokosten ærgrede sig over, at han var blevet skadet, så vi aftalte, at vi sammen skulle løbe Berlin Marathon. Det blev en god oplevelse, hvor de mange deltagere og tilskuerne sammen skabte folkefest. Og så blev jeg hooked,« siger Kirkelykke.

Medlem af Klub 100

Knap seks år senere sidder den nu 33-årige Lasse Kirkelykke i mødelokalet på sit arbejde, Tupperware Nordic. Jakkesættet ser godt ud, og hænderne skifter mellem kaffekoppens hank og rollen som hjælpetræner, når entusiasmen om maratondistancen skal forklares.

Nej, entusiasme er et forkert ord. Lad os bruge ordet dedikeret i stedet.

»Siden maj 2010 har jeg løbet 140 maratonløb.«

26092010786

Lasse Kirkelykke efter sit andet maraton, Berlin Marathon i 2010

Bum. 5907,3 kilometer. BUM!

Efter Berlin Marathon valgte Lasse Kirkelykke at melde sig til Socialmarathon, der samler midler til Rigshospitalets BørnUngeProgram.

»Under løbet opdagede jeg, at der inden for maraton er en subkultur – Klub 100,« siger Lasse Egelykke.

Klub 100 breder sig over hele verden, og medlemmerne har alle løbet 100 (eller flere) maratonløb.

»Jeg kom i snak med nogle af medlemmerne, og hurtigt gik det op for mig, at jeg ville være en del af klubben. Da jeg kom hjem, lagde jeg plan for 2011, hvor jeg plottede løb ind, så jeg kunne nå Klub 100. Jeg løb 2-3 stykker i januar, og derefter tog det fart, så jeg endte med at løbe 44 maratoner i 2011, og i 2013 blev jeg optaget i Klub 100,« fortæller Lasse Egelykke.

Hvorfor holdt du fast i maraton?

»Der er noget magisk ved distancen, og hele den historiske del med soldaten, der løb fra Marathon-sletten til Athen er spændende. Selve løbet er krævende, og du skal træne for at kunne klare det, men omvendt er det også en distance, der trods alt ikke bliver for lang. Jeg løber på lige omkring fire timer, så selv om det bliver hårdt, kan jeg overskue tiden,« fortæller Lasse Kirkelykke, mens han tilføjer:

»Men i dag handler det ikke så meget om selve distancen. For mig har maraton udviklet sig fra en distance til en begivenhed eller en event. Mit mål er altid, at jeg får en god social oplevelse med de andre løbere. Selvfølgelig ville jeg gerne løbe hurtigere, men sluttiden er alligevel sekundær, for skulle jeg løbe stærkere, skal hele min træning ændres. Og det har jeg ikke tid til på nuværende tidspunkt.«

CIMG0175

Lasse Kirkelykke ved Barcelona Marathon

Løb mod oplevelserne

Hjemme i privaten i Ringsted har Lasse Kirkelykke kone og tre børn, hvilket lagt sammen med et krævende arbejde spiser timer, minutter og sekunder på tidskontoen.

»Det kan være en udfordring at få tingene til at passe sammen, men jeg tager mig tid til at få løbet, for mine ugentlige løbeture er min afstresning. Jeg er tryghedsnarkoman, så jeg løber tit den samme tur. Alene ude på ruten kan jeg gå ind i mig selv, jeg får tænkt nogle tanker og ladet op og får energi i kroppen.«

Træningstiden varierer – nogle gange er det blot fem kilometer, der slider sålerne, mens det andre gange 20 af de stærke. Men kogt helt ned til essensen
handler det om to ting:

»Jeg løber for de gode oplevelser, og fordi det er sjovt,« siger Lasse Kirkelykke.

Næste maratonmål for Lasse Kirkelykke er blandt andre Milano Marathon 3. april, Hamburg Marathon 17. april, Telenor Copenhagen Marathon 22. maj og Luxembourg Marathon 28. maj.

Tre gode råd mod Klub 100!

Har du en drøm om at gennemføre 100 maratonløb, har Lasse Kirkelykke tre gode råd, der kan gøre det hårde arbejde lidt lettere.

1. Læg en realistisk plan for, hvilke løb du vil deltage i og planlæg din træning derefter. Følg planen.

2. Få venskaber blandt de andre løbere. Når motivationen er lav, vil venskaberne gøre det nemmere for dig at komme af sted.

3. Fokuser på at få gode oplevelser, og lad dine sluttider være sekundære. Hvis du hele tiden går efter den gode tid, kan det være svært at bevare motivationen til 100 løb.

Læs mere om Klub 100

Se listen over Lasse Kirkelykkes gennemførte maratonløb her