Præmiepengene ved Telenor CPH Marathon tredobles

Udgivet

Vinderne af dette års Telenor CPH Marathon kan se frem til en tredoblet præmiesum. Den højere præmiesum skal lokke bedre løbere til start og sikre løbet IAAF’s Road Race Bronze Label.

Sidste år kunne de to vindere af Telenor Copenhagen Marathon, Julius Ndiritu Karinga og Hana Teklu Zemedku, glæde sig over en førstepræmie på 2000 USD, men i år vil der stå 6000 USD på vinderchecken.

International kvalitetsstempel kræver stærkt elitefelt

De forhøjede pengepræmier er blevet en realitet, da der i år satses på et historisk stærkt elitefelt på startstregen den 13. maj, og her er det nødvendigt med pengepræmier af en vis kaliber.

“Sidste år fik vi en ny løbsrekord på herresiden, men niveauet af kvindefeltet var simpelthen ikke stærkt nok til, at vi fik IAAF’s Road Race Bronze Label, som er en målsætning for løbet. Derfor går vi i år all in, og vi kommer til at præsentere nogle spændende internationale navne på både herre- og kvindesiden,” siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion, som arrangerer Telenor Copenhagen Marathon.

“Vi kommer til at præsentere nogle spændende internationale navne på både herre- og kvindesiden”, siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta 

Sparta-løber satser på løbsrekorden

Allerede nu ligger det fast, at Sylvia Kiberenge (Kenya), der til daglig løber for Sparta Atletik & Motion, stiller til start, og at hun går efter at sætte ny løbsrekord. Det kræver en tid på under 2 timer 30 minutter og 51 sekunder, og da Sylvia sidste år løb 2:29,09 ved Frankfurt Marathon, er rekorden inden for rækkevidde.

Sylvia Kiberenge ved Copenhagen Half Marathon 2017

Ovenfor ses Sylvia Kiberenge ved Copenhagen Half Marathon 2017, som også arrangeres af Sparta Atletik og Motion i samarbejde med Dansk Atletik Forbund.

Sylvia har bestemt potentialet til at sætte en ny løbsrekord, men der blive flere om buddet. Vi skal have Bronze Label, og det kræver, at vi satser på ny løbsrekord for både mænd og kvinder. Derfor har vi rykket rundt i det samlede budget og tredoblet præmiesummen til vinderne, da det er nødvendigt for at kunne lokke endnu bedre løbere til start,” lyder det fra Henrik Paulsen.

Nuværende løbsrekorder ved Telenor CPH Marathon

Mænd
Julius Ndiritu Karinga, KEN
Tid: 2.12.10
År: 2017

Kvinder
Colleen de Reuck, USA
Tid: 2.30. 51
År: 2010

Til gavn for løbet og byen

Det er med støtte fra både Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen, at Telenor Copenhagen Marathon nu går benhårdt efter det prestigefulde IAAF Road Race Label.

Et Telenor Copenhagen Marathon på internationalt topniveau vil styrke Danmarks brand som destination for topsport og sikre øget turisme og opmærksomhed omkring de mange kultur- og sportsevents.

“Copenhagen Marathon har siden 1980 været et af de mest prestigefyldte og folkelige breddeevents i Københavns gader. Anerkendelse i form af et IAAF Road Race Label vil få endnu flere nationale og internationale løbere til at vælge at løbe maraton i hovedstaden. At kunne kombinere det folkelige og topelite i den samme event passer også rigtig fint med vores baggrund som atletik- og motionsforening. Vi er derfor glade for opbakningen til at realisere denne drøm og samtidig kunne gå benhårdt efter to løbsrekorder i samme event,” siger Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta Atletik & Motion.

Læs også: 30 år gammel løbsrekord smadret ved Telenor CPH Marathon