Udgivet

Selvom Henning Olsen har sukkersyge, bremser det ham ikke i at forfølge sine maratondrømme. Søndag fuldførte han Telenor Copenhagen Marathon og kvalificerede sig til Boston Marathon. Drømmen er at løbe alle seks store majors.

Skrevet af Simon Lessel

Der er ikke gået mange minutter, fra Henning Olsen har krydset målstregen, til han tjekker sit blodsukkerniveau på den måler, han har løbet med i alle 42,195 kilometer.

Det er et af vilkårene ved at have diabetes 1 og samtidig være bidt af at løbe maraton. Som alle andre løbere har Henning Olsen en plan for, hvad han skal spise og drikke undervejs – Hennings plan er måske bare en anelse mere specifik end de fleste andres. Og har lidt større konsekvenser, hvis planen kikser.

”Jeg skal disponere både mit væskeindtag og mit kulhydratindtag. Jeg kan ikke lade være med at spise geler, fordi jeg ikke har lyst, fordi jeg har jo taget insulinen, så virkningen kommer. Så jeg skal have gelerne ned, ellers går der kuk i regnskabet,” fortæller Henning Olsen, mens han viser kurven for, hvordan blodsukkerniveauet stødt og roligt er faldet undervejs på de 42,195 kilometer. Dog uden at komme ud af kontrol – og det er nøglen til at fuldføre.

Drømmen lever – Boston og Berlin venter

Henning Olsens drøm er at løbe alle de seks store maratonløb for at vise, at personer med diabetes ikke skal lade sig bremse af deres sygdom.

”Jeg prøver at bruge det til at vise de mange mennesker, der får konstateret diabetes, at der er ikke noget, de ikke kan. De skal vide alt muligt, rådføre sig med en masse folk, men der er ikke noget, de ikke kan,” siger han.

Med en maratontid på 3:24:02 til dette års Telenor Copenhagen Marathon kvalificerede Henning Olsen sig lige akkurat til at løbe Boston Marathon. Han har allerede fuldført Tokyo Marathon, og til september løber han maraton i Berlin. Drømmen om at løbe alle de seks store maraton-majors lever dermed stadig i bedste velgående for den 46-årige maratonentusiast, der til daglig arbejder i Jyske Bank, som også støtter op om  Hennings maratondrømme.