Team Aya på rejse mod Telenor Copenhagen Marathon for at samle ind til Børnecancerfonden

Udgivet

Thomas Mørkedal og hans svoger Mads skal den 19.maj løbe Telenor CPH Marathon, og det har de én rigtig god grund til.

Nogle gange kan godt dårligt blive starten på noget godt.

Sådan er det for Thomas og Mads, der er i gang med træne op til Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæum, hvor de stiller op som Team Aya.

Team Aya er opkaldt efter Mads fire-årige niece Aya, som har fået konstateret en tumor i hjernen, og som er i gang med kemobehandling.

“Kræft er bare en skod-sygdom. Især når den rammer børn og unge, som jo ikke har røget 40-50 smøger om dagen i 50 år. De burde ikke tænke over, hvornår de skal til næste kemo, de burde tænke over første skoledag, hvilke uddannelse de skal tage og så videre,” siger 38-årige Mads fra Ringsted, som har dannet Team Aya opkaldt efter sin niece.

Følg Fundracers på Facebook

Det startede med Thomas

Udover Mads består Team Aya af Ayas far, Thomas, som ved, hvad hans datter går igennem lige nu. Tilbage i 2017 fik han nemlig selv fjernet en tumor i hjernen.

“Min tumor var heldigvis til at fjerne, men 7 måneder efter min operation fik Aya konstateret en stor tumor i hjernen, som ikke kan fjernes ved operation, og hun er nu i gang med et kemoforløb på 18 måneder,” fortæller Thomas.

Det var i forbindelse med Ayas indlæggelse, at jeg stiftede bekendtskab med Fundracers, som samler ind til Børnecancerfonden, og det er Fundracers, som nu er fundamentet for mit og Mads projekt,” forklarer Thomas.

En fælles rejse

Mads og Thomas skal sammen løbe Telenor Copenhagen Marathon den 19. maj 2019, hvor de undervejs i træningsprocessen samler penge ind til Børnecancerfonden.

“Da vi fik muligheden for at løbe maraton for fundracers og samle penge ind til Børnecancerfonden, så var vi aldrig i tvivl. Det er en kæmpe motivation at være med til at hjælpe de her superhelte, som kæmper med den forbandede sygdom,” lyder det fra Thomas og Mads.

Og selvom det er relativt lidt, som de kan bidrage med økonomisk, så er det stadig bedre end ingenting, mener Thomas og Mads.

For begges vedkommende er det deres første maraton, og de træner så vidt muligt sammen, når de lange ture skal løbes. De er enige om, at de glæder sig til den 19. maj.

“Vi ved jo ikke rigtig, hvad det vil sige at løbe et maraton, men vi har hørt at stemningen er fantastisk i København, og så er det jo tilmed 40 års jubilæumsløb, og hvad det fører med sig, må vi jo vente og se,” lyder det fra Team Aya.

Løb Breakfast Run i Tivoli og støt Børnecancerfonden