Telenor Copenhagen Marathon får bronze label

Udgivet

De har det bl.a. i Venedig og i Nice, og nu har vi det også i København. Telenor Copenhagen Marathon har modtaget det Internationale Atletik Forbunds Road Race Bronze Label. 

“Et IAAF Road Race Label gives til verdens førende landevejsløb. Et label er ensbetydende med, at arrangementet lever op til en række høje standarder, når det kommer til sikkerhed og oplevelsen for løberne. Label-etiketten tildeles også kun løb, hvor eliten holder et højt niveau, og hvor der er en klar og tydelig guide til både atleter, fans og medier”. 

Dette er ifølge IAAF’s præsident, Sebastian Coe, nogle af de ting, der skal til for at blive et certificeret IAAF label-løb, og som Telenor Copenhagen Marathon altså nu har fået dokumentation for, at det efterlever.

Derudover skal løbet efterleve IAAF’s konkurrenceregler, kommunen skal støtte arrangementet, ligesom arrangøren har en forpligtelse til at fremme sporten og tage konkrete skridt i den globale kamp mod doping.

Et vigtigt krav er indfriet 

Sammen med Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Dansk Atletik Forbund har arrangørerne af Telenor Copenhagen Marathon igennem to år arbejdet sammen for at blive i stand til at leve op til IAAFs label-krav. Tildelingen af IAAFs bronze label har således været en vigtig målsætning, som der er blevet arbejdet målrettet hen imod.

“Det er en cadeau, som vi sætter rigtig stor pris på, for det bekræfter os i, at vores løb holder et højt internationalt niveau, og at vi sammen med vores samarbejdspartnere har formået at udvikle eventen, som også tiltrækker flere og flere turister til glæde for hele hovedstaden,” siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & Motion. 

Der er de seneste år blevet lavet en række nye tiltag, herunder en forbedring af ruten, som er blevet hurtigere, der er blevet opbygget en stærkere elite, og den digitale service er i top. Alt sammen tiltag, som altså nu munder ud i en official anerkendelse fra IAAF.

Læs også: 40 års jubilæumsløb klædt i blåt

Eneste label-maraton i norden

Telenor Copenhagen Marathon er nu det eneste maratonløb i Norden, som er kommet med på den fine liste over maratonløb, der lever op til IAAFs krav.

Hos IAAF er man også glade for, at den danske hovedstad nu har et maratonløb med bronze label.

“Vi lykønsker arrangørerne af Telenor Copenhagen Marathon med det velfortjente bronze label og ønsker dem og deltagerne det allerbedste for den 40. udgave af løbet,” siger Sebastian Coe.

Telenor Copenhagen Marathon 2019 løbes søndag den 19. maj med start og mål på Islands Brygge, og der forventes op til 14.000 deltagere.

Læs mere om Telenor Copenhagen Marathons 40 års jubilæum her

VIDEO: Se hvad du kan glæde dig til