København er hele mit liv

Thomas Hindborg Petersen kender København rigtig godt – han har boet her hele sit liv, og hans familie bor her. Han har en café på Nørrebro, og så elsker han at løbe. Thomas debuterede som maratonløber til Copenhagen Marathon i 2019, hør om hans oplevelse og erfaringer.

Navn: Thomas Hindborg Petersen

Alder: 28 år

Bopæl: Frederiksberg

Antal gange du har løbet CPH Marathon: 1 gang (2019)

Antal gange du har løbet maraton: 1 gang

Antal år du har løbetrænet: Jeg har i alt brugt løb som kontinuerlig træningsform i 2 år.

Har du et løbeklub/løbefællesskab: Jeg har ikke en løbeklub eller et løbefællesskab. Jeg har dog haft benyttet mig af Spartas fællestræninger frem mod Copenhagen Marathon.

Instagram: @thomashp

Copenhagen Marathon er speciel

Som førstegangsmaratonløber blev mit forhold til Copenhagen Marathon endeligt støbt på dagen for maratonet. Jeg mærkede for alvor hvordan hele København var klar til at bære folk afsted.

Allerede på cyklen fra Frederiksberg kunne jeg mærke energien gennem de tomme gader. Størstedelen af dem jeg mødte var på vej i samme retning, med samme mål, spænding og nervøsitet, afspærrede veje, færre biler, telte til musik, vandposter osv.

Da jeg ramte startområdet var der så meget ro, samtidig med så meget elektricitet, som bare ventede på at blive udløst og blive til resultater, glæder, smerter, skuffelser og beviser.

For mig er Copenhagen Marathon speciel, fordi det er min hjemby, det er her min familie bor, det er her alle mine venner er, og så er det i lige netop i disse gader jeg har min daglige gang, gåture med min hund Pia, til og fra arbejde, rundt på mine løbeture og hvad jeg ellers benytter byen til.

Alligevel var det at løbe i min by, ligesom at være turist for en dag, hvilket giver nogle oplevelser i byen, som man ikke oplever til daglig. Dét gør Copenhagen Marathon speciel for mig.

Jeg elsker...

  • ... Københavns grønne områder, hvor tiden kan få lov at stå stille. En løbetur gennem Frederiksberg Have, op omkring stien hvor man kan se elefanterne i zoologisk have og videre til Søndermarkens bakkede terræn.
  • ... vandet, der er så tæt på. På de varme dage kan man tage et dyp i et af de mange havnebade, være på stranden inden for 20 minutter, og stadig købe en kop kaffe, et stykke bagværk eller en salat lige om hjørnet.
  • ... Søerne i København. Ved Søerne sker det hele, her kan man nyde ro, man kan feste og se folk nyde solen på Dronning Louises Bro, drikke kolde øller eller bare sidde og være til i nuet. Søerne er for mig en samling af København, samtidig med at de deler områderne. Det er der noget flot ved.

"København er hele mit liv, mit hjem, min barndom, min hverdag og højst sandsynligt også min fremtid, det gør København speciel for mig.

Jeg mener København har det hele, byen byder på natur relativt tæt på centrum, den har vandet til wind- og kitesurfing 20 minutter på cykel fra centrum, den har byen, hvor du kan feste, du kan slappe af, du kan få eminent mad, gå på streetfood markeder og nyde den gode stemning. Du har alt lige foran dig."

Det skal du opleve i København

Man skal opleve den tidlige morgenstund i København. Der er noget specielt ved de Københavnske morgenstunde, hvor byen stadig slumrer og langsomt vågner og for at gøre sig klar til dagen.

Man skal gøre sig selv den tjeneste at leje en cykel, køre en tur ud over cykelbroen fra Nyhavn og opleve Broens Gadekøkken, Refshaleøen, og er vejret til det tage på La Banchina, hvorfra man kan spise en god frokost og hoppe i vandet fra badebroen.

Man skal gå en tur omkring Søerne, lave små afstikkere op af Østerbrogade, Nørrebro, selvfølgelig besøge min café MET i Ryesgade 25 til en salat, som du aldrig har prøvet den før.

Videre ind i Vesterbros kvarterer. På Vesterbro synes jeg man skal gå turen op ad Istedgade og opleve hvor skøn den gade er blevet med liv, lækre butikker og cafeer, og så tilbage ind mod Kødbyen og Hovedbanen via Sønderboulevard, hvor der bliver spillet bold, nydt sol, drukket øller fra Kihoskh og spist gode pizzaer. Livet på Sønderboulevard er skønt på en flot sommerdag!

Thomas' tips til maratonløbere

  • Første og vigtigste - som altid gør sig gældende, man skal tage sin træning seriøst og starte op i god tid. Det er så hammer vigtigt, så man ikke på dagen står og skal være bange for om det overhovedet kan lade sig gøre at løbe København tynd - det er ikke dét man skal bruge energi på!
  • Kig på ruten, snak med andre der har løbet løbet før og skab dig en fornemmelse af hvad det er for en rute - hvor udfordringerne er og især hvor der er plads til at nyde bybilledet.
  • Kom i god tid til startområdet, sæt dig ned, iagttag livet, energien og den opbyggede nervøsitet og spænding. Brug dine iagttagelser til at suge energi til dig, læn dig tilbage og gør dig klar til de udfordringer, som du om lidt kaster dig ud i.
  • Find din vej - både i forberedelserne lige inden løbet og under løbet. Læg en plan og hold dig til den.
  • Nyd turen og vær stolt af den bedrift du har gang i!!!