Udgivet

Målområdet på Islands Brygge ved den 37. udgave af Copenhagen Marathon eksploderede i fest og farver. Trods udfordringer er løbsledelsen tilfreds med afviklingen.

Med højt solskin og en temperatur tæt på 25 grader viste det københavnske vejr sig fra både sin bedste og værste side.

Den bedste side, fordi de mange tusinde tilskuere ved både målområdet på Islands Brygge og ude på ruten fik noget nær optimale vilkår til at skabe en ægte københavnsk folkefest. Den værste side, fordi varmen var slem for mange af deltagerne.

»Vi oplevede, at både eliten og bredden var meget påvirkede af varmen, og flere deltagere fik ikke drukket nok. Til næste år vil vi sørge for, at der kommer endnu flere væskedepoter ude på ruten,« siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Løb.

Erfaring løser udfordringer

Atletikklubben Sparta har arrangeret Copenhagen Marathon siden 1980, og erfaringen har gjort, at der sjældent er logistiske udfordringer på løbsdagen. Således også i dag.

»Vi har oplevet mindre problemer med trafikken og de gængse udfordringer, der altid opstår i et målområde med mange tusinde deltagere og mange entusiastiske tilskuere. Alt i alt er denne udgave af Copenhagen Marathon forløbet virkelig godt,« siger løbschef Lars Nissen.

Et af de steder, hvor Sparta ingen udfordringer mødte, var på samarit-området. Varmen påvirkede mange deltagere, så de enten på eller kort inden målstregen kollapsede. Hver gang stod Spartas Medical-team klar med lægehjælp.

»Deltagernes sikkerhed er vores topprioritet, og derfor er jeg stolt over, at vores samaritter og lægeteam løfter en så krævende opgave som i dag uden at ryste på hænderne,« siger Dorte Vibjerg.

Telenor Copenhagen Marathon bliver afholdt næste gang 21. maj 2017. Tilmeldingen er åben.