youtube facebookinstagramtwitterapp-ikon1-150x150
  • en

Udgivet

Anders Brandt (th.) der til daglig arbejder som vejrvært på TV2 Vejret, fik sig en meget varm oplevelse ved Telenor CPH Marathon sammen med de lidt over 9.000 andre tilmeldte løbere.

Selvom Anders Brandt er en rutineret løber, måtte han i dag også give efter for vejrets luner.

Temperaturerne til årets Telenor CPH Marathon nåede nemlig op over 25 grader, og det er lige lovligt varmt for en maratonløber.

Det vidste Anders Brandt godt, og efterhånden som solen fik mere magt, valgte han derfor at skrue ned for tempoet.

“Jeg har løbet nogle maratons igennem årene, så jeg satte bare tempoet lidt ned og fik en masse at drikke,” forklarer Anders Brandt, der har adskillige maratonløb i Københavns gader bag sig.

Det var ikke kun Anders Brandt, der havde læst på vejrlektien og forberedt sig på et varmt maratonscenarie.

Generelt forløb maratonløbet meget fint uden nogen særlige udfordringer for deltagere og Spartas medical team.

“Vores læger har slet ikke haft usædvanligt travlt. Det tyder på, at folk måske nået at vænnet sig til varmen og i hvert fald været rigtigt fornuftige i forhold til vejrmæssige omstændigheder,” udtaler Dorte Vibjerg, som er direktør i Sparta Atletik og Motion, der er arrangører af Telenor Copenhagen Marathon.

Til et løb som Telenor CPH Marathon indsætter Sparta et såkaldt medical team med mere end 20 læger foruden de mange samaritter fra Røde Kors, som også hjælper til med store og små problemer.

Nedkøling under et varmt maratonløb

At deltagerne ikke tog kampen op mod solen i dag, vidner også antallet af udgåede løbere om.

455 løbere ud af 7883 startende gennemførte ikke den 42,195 km lange distance, og det er slet ikke usædvanligt høje tal.

Når det er sagt, har løberne bestemt haft en varm oplevelse. Derfor havde arrangørerne også på forhånd sendt information ud til deltagerne med anbefalinger til særlige forholdsregler, ligesom der var sat brusere op for hver 3.–4. km, så de svedende løbere kunne blive kølet ned undervejs.

For en maratonløber er omkring 14 grader, let skyet og vindstille optimale forhold for et perfekt maraton.

Alligevel blev der meldt om mange personlige rekorder, så det er altså ikke kun vejret, der har indflydelse på, hvor godt man klarer sig.