Udgivet

Nina Bendixen er i det daglige vejrvært på DR, og der er nok ingen tvivl om, at hun selv vil være ekstra opmærksom på vejret i dagene op til Telenor Copenhagen Marathon.

Den 21.maj står Nina Bendixen nemlig selv på startstregen, og det er første gang, hun skal prøve kræfter med de 42,195 kilometer. Vi har spurgt lidt ind til hendes vej frem mod Telenor Copenhagen Marathon, og hvad hun har af forventninger til løbet.

Hvad er din løbeerfaring?

Jeg har løbet i mange år, men det har altid bare været et lille tilskud til den daglige motion. Så det var typisk 3-5 kilometer én gang om ugen, men det sidste års tid har det været mere struktureret.

Hvordan kom du i gang med at få mere struktur på træningen?

Jeg har i en del år løbet fem kilometer til kvindeløbet, og har været grebet lidt af stemningen. Jeg er desuden tidligere kampsportsudøver, og fra den verden er jeg vant til at træne målrettet frem mod et specifikt mål. Så da jeg sidste sommer havde løbet kvindeløbet, så besluttede jeg mig for, at jeg havde brug for et nyt løbemål, så derfor tilmeldte jeg mig Eremitageløbet, og derefter fik jeg blod på tanden.

Hvor meget har du så trænet her frem mod Telenor Copenhagen Marathon?

Lige nu løber jeg tre gange om ugen, og det bliver til cirka 30-40 kilometer. Jeg er lidt udfordret af, at jeg også har et lille barn, og det kræver en del tålmodighed fra min mand. Så jeg løber så meget, jeg kan, men uden at det går ud over familietiden.

Hvad er den længste tur, du har løbet?

Jeg har deltaget i Spartas testløb 2,3 og 4. Test 3 vß∑ar på 25 kilometer, og det er min længste tur. Det blev lidt hårdt, men jeg havde også løbet en halvmaraton fire dage før, og det var nok lidt dumt, men jeg har fundet ud af, at jeg bliver motiveret af at løbe med andre mennesker.

Har du haft nogen til at hjælpe dig med din træning?

Nej, men jeg har en løbemakker, som jeg løber meget med, og vi skal også løbe maraton sammen. Derudover har min kollega Morten Dam Sørensen, som laver radio på P4 speaker Copenhagen Marathon, været sød til at hjælpe mig med gode råd, ligesom jeg har en fysioterapeut.

Hvorfor er det lige Telenor Copenhagen Marathon, du har valgt at løbe?

Det er der egentlig to helt primære årsager til. Jeg har allerede nævnt Morten Dam Sørensen, og han har helt sikkert inspireret mig. Jeg har også tidligere stået som tilskuer ved både maraton og halvmaraton og mærket den super stemning, og det har virkelig motiveret og inspireret mig.

Hvad glæder du dig mest til ved Telenor Copenhagen Marathon?

Jeg glæder mig til at mærke stemningen og være en del af det fællesskab, som opstår, når hele byen bliver lukket ned, for at vi kan løbe igennem gaderne. Jeg glæder mig selvfølgelig også til, at det forhåbentlig er overstået, og det er gået godt. Det øjeblik, hvor jeg kan lægge mig i græsset efter mållinjen og bare slappe af og drikke vand. Det tror jeg bliver en helt særlig oplevelse.

Hvad er din målsætning?

Jeg har ikke en bestemt tid, som jeg gerne vil løbe under, men jeg vil gerne gennemføre i god stil uden at blive overhalet for meget til sidst, og så vil jeg gerne gennemføre med min makker.