8 gode råd, når du skal i depot
25. marts 2024

Få vores bedste tips til, hvordan du tanker kroppen med ny energi i depoterne, så du kan løbe i mål til din velfortjente medalje – uden at gå i stå undervejs.

Planlæg dit besøg
Alle depoter til Copenhagen Marathon er placeret i højre side af vejen. På de første borde står eliteløbernes flasker. Herefter bliver der serveret vand, energidrik – og vand igen. Allerede før du kommer til depotet bør du tænke over, hvad du vil have at drikke. 

Brug hele depotet
Det kan være fristende at løbe hen til den første kop på det første bord. Det giver hurtigt en trafikprop, så brug hele depotet og vælg en kop længere henne, hvor der er bedre plads.

Drik, drik, drik
Drik lidt med alle depoter – også hvis du ikke er tørstig. Hvis du venter med at drikke, til tørsten melder sig, tager det lang tid at genoprette væskebalancen. Derudover kommer man nemt til at drukne maven ved at drikke for meget på een gang.

Undgå at stoppe op
Det er fint at sætte farten ned i depotet, men undgå at stå stille. Løb ind, tag hvad du skal bruge og løb ud igen. Så der er bedre plads til de næste løbere, og du undgår, at nogen løber ind i dig bagfra, hvis du pludselig stopper op.

Drik effektivt
Tryk koppen lidt sammen i toppen, så den bliver elipse-formet. Det gør den meget nemmere at drikke af, mens du løber.

Vær opmærksom
Et depot kan godt være lidt kaotisk, og det er ikke alle løbere, som har lige stor erfaring med at bruge dem. Derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom på de andre deltagere, så sluk din musik og se dig godt for, når du kommer til depotet.

Geler
Hvis du selv medbringer geler undervejs, kan det være en god ide at tage dem lige før et depot. Så kan du skylle efter med en kop vand. Husk at smide din emballage i drop zones, som er indrettet før og efter forplejningszonerne.

Tak!
Hvis du har overskud til det, så sig tak til de frivillige på den anden side af bordet og giv dem et smil. Det er nemlig den måde, de tanker energi på.

Bonus-tip
Som en del af din træning til Copenhagen Marathon kan du med fordel øve dig i at spise og drikke, mens du løber. Derudover kan det være en god idé at afprøve de HIGH5-produkter, som bliver serveret på ruten. Du kan læse mere om HIGH5-produkterne på siden med forplejningszoner i linket nedenfor.