FAQ

Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med tilmelding og deltagelse i Copenhagen Marathon. Savner du et punkt på listen, eller kan du ikke finde svar her? Skriv gerne til os på [email protected]

Oftest stillede spørgsmål

Hvordan tilmelder jeg mig Copenhagen Marathon?
Online tilmelding, herunder tilmelding med voucher, skal ske på cphmarathon.dk eller via Copenhagen Marathon Appen. Såfremt der er ledige startnumre kan man også tilmelde sig på Copenhagen Marathon Expoen eller i startområdet fra kl. 7.30 på løbsdagen.

Hvad er inkluderet i prisen?
Foruden startnummer, en Nike løbe-T-shirt, en finisher-medalje og gratis fotos og personlig finisher-video.

Er der et begrænset antal pladser?
Nej, der er ikke fastlagt et deltagerloft.

Hvornår går starten til Copenhagen Marathon?
Starten går søndag den 14. maj 2023 kl. 9.30.

Det er en rullende start, og de sidste løbere forventes at krydse startstregen inden for 20-25 minutter.

Afvikles der DM til Copenhagen Marathon?
Nogle år afvikles der DM i forbindelse med Copenhagen Marathon. Information om, hvor DM afvikles hvert år vil blive offentliggjort på Dansk Atletiks hjemmeside.

Hvordan afvikles starten?
Starten afvikles i en samlet, rullende start. Det vil sige, at løbet startes ved startskuddet, hvorefter først den seedede elite og derefter de øvrige deltagere krydser startstregen. Hele starten tager cirka 25 minutter. For at alle får den bedst muligt start og løbsoplevelse, bedes alle deltagere placere sig korrekt i startfeltet i henhold til deres forventede sluttid. Der tildeles ikke startbokse, men der er skiltning langs hele starten samt pacegrupper med balloner, så man kan finde den placering, der passer til ens realistiske sluttid.

Er der begrænsninger på, hvem der kan deltage?
Alle der er sunde og raske og i stand til at gennemføre hele distancen ved egen hjælp, kan deltage. Læs yderligere vigtige deltagervilkår og betingelser her

Kan jeg deltage som blind eller handicappet?
Blinde eller handicappede kan sagtens deltage og har lov at have en guide med. Det er ikke nødvendigt for guiden at tilmelde sig, men ønsker guiden en registreret tid, deltager T-shirt, medalje osv. på lige fod med løbets øvrige deltagere, er det nødvendigt, at guiden også tilmelder sig. Medbringelse af særligt udstyr, herunder løbevogne, er kun tilladt efter forudgående aftale med arrangørerne. Alle, der løber med løbevogn, skal udvise størst mulig hensyn og til enhver tid respektere officials instrukser, herunder også eventuelle anvisninger om placering i feltet.

Må jeg deltage med babyjogger?
Vi henstiller til, at man undgår at løbe med babyjogger pga. distancen, risiko for ekstreme vejrforhold, kraftige lydindtryk eller på anden måde forhold, der kan være voldsomme for små børn. Alle, der løber med babyjogger, skal udvise størst mulig hensyn og til enhver tid respektere officials instrukser, herunder også eventuelle anvisninger om placering i feltet.

Kan jeg blive indplaceret i elitefeltet?
For at blive indplaceret i elitefeltet skal man opfylde de gældende tidskrav. Læs mere her

Hvilke oplysninger skal jeg angive ved tilmelding?
Du skal oplyse navn, e-mail, køn, nationalitet, fødselsdato og mobilnummer for alle løbere, der skal tilmeldes.

Skal jeg oplyse størrelse på T-shirt ved tilmelding?
Ja, du vælger størrelse ved tilmelding. Din T-shirt afhenter du på CPH Marathon Expoen

Kan jeg tilmelde flere løbere ad gangen?
Ja, det er muligt at tilføje flere løbere ad gangen i en almindelig tilmelding. Du skal kunne oplyse personernes navn, e-mail, fødselsdato, køn, nationalitet (til brug på startnummeret) og mobilnummer.

Kan jeg foretage en samlet virksomheds-/gruppetilmelding?
Virksomheder, klubber og andre grupper, der ønsker at tilmelde og evt. betale samlet, kan foretage en gruppe- / virksomhedstilmelding. Det gøres ved at oprette en profil for gruppen i tilmeldingsmodulet, og herefter er det muligt at vælge, om administrator tilmelder de øvrige deltagere som gruppe, eller om de enkelte deltagere skal tilmelde sig selv.

Hvordan kan jeg betale?
Det er muligt at betale med Dankort, Visa/Dankort, VISA, Euro Mastercard, Visa Electron, Diners Club, MobilePay Online og Maestro (vær opmærksom på, at gebyrer kan variere). Desuden kan der ved gruppetilmelding/virksomhedsaftaler betales via faktura eller EAN-faktura (CVR-nr. påkrævet).

Kan jeg fortryde mit køb?
I henhold til Forbrugeraftaleloven om handel på internettet har køber ingen fortrydelsesret, idet rekreative fritidsaktiviteter ikke fremgår af aftalen. Det er dog muligt at overdrage sit startnummer til en anden person. Læs mere nedenfor.

Modtager jeg en bekræftelse på min tilmelding?
Alle personer, der foretager en tilmelding, modtager en kvittering per e-mail og vil fremgå af deltagerlisten. Du bedes selv kontrollere dette. Modtager du ikke nogen kvittering og bekræftelse, kan det skyldes, at den er havnet i dit spam-filter, at du har oplyst forkert e-mail ved tilmelding, eller at din tilmelding ikke er gået igennem. I så fald bedes du rette henvendelse til kundeservice.

Hvordan kan jeg rette mine deltageroplysninger efter tilmelding?
Hvis dine personlige data ændrer sig, efter du har tilmeldt dig, bedes du logge ind på din tilmeldingsprofil med de login-oplysninger, du har modtaget på e-mail, og opdatere oplysningerne. Det er dit ansvar, at alle informationer er opdateret til enhver tid. Det er særligt vigtigt, at vi har registreret din korrekte e-mail og mobilnummer, da al deltagerinformation udsendes per e-mail og i enkelte tilfælde per SMS.

Har du problemer med at opdatere dine oplysninger, er du velkommen til at kontakte kundeservice. Husk at oplyse ordrenummer ved enhver henvendelse til kundeservice.

Kan jeg få mit navn og flag på mit startnummer?
Alle tilmeldte får automatisk deres fornavn og nationalitetsflag trykt på startnummeret.

Jeg er forhindret i at stille op og vil gerne overdrage mit startnummer til en anden. Kan jeg det?
Ja, du kan overdrage dit startnummer til en anden person mod et gebyr på 100 kr. + 15 kr. i administrationsgebyr per deltager. Såfremt startnummeret er købt med rabat eller på anden måde til reduceret pris, vil en ny deltager desuden blive opkrævet differencen mellem den faktiske købspris og den til enhver tid aktuelle salgspris.  Der gøres opmærksom på, at uautoriseret brug af et startnummer kan føre til diskvalifikation.

Læs, hvordan du overdrager dit startnummer her

Hvordan afhenter jeg mit startnummer?
Dit startnummer skal afhentes på Copenhagen Marathon Expoen. For at få udleveret dit startnummer, skal du fremvise dit startkort, som du modtager per e-mail inden løbet. Har du ikke mulighed for at hente dit startnummer på expoen, kan du få en ven eller et familiemedlem til at hente det for dig ved fremvisning af startkortet. Afhentning af startnummer på løbsdagen vil være muligt, og udlevering foregår i information i start- og målområdet. Dette sker på eget ansvar, og forsinkelser som følge af f.eks. trafikale problemer, kø til afhentningsstedet og lign. påhviler alene deltageren.

Hvordan foregår tidtagningen?
Tidtagning sker ved hjælp af en chip, som er integreret i startnummeret. Det er vigtigt, at startnummeret ikke bøjes eller manipuleres, da dette vil kunne skade chippen.

Deltagerens officielle tid er en nettotid. Der registreres en starttid, når deltageren krydser startstregen, og mellemtider for hver femte kilometer og halvmaraton samt en sluttid, når deltageren krydser målstregen.

Vindertiderne samt mesterskabstider (ved evt. afvikling af DM) afgøres udelukkende på bruttotider, det vil sige fra startskuddet lyder, uagtet løberens placering i feltet, til løberen krydser målstregen.

Er der en tidsgrænse?
Ja, der er en tidsgrænse på 6 timer netto for hele distancen og 3 timer netto for halvmaraton. Læs mere her

Hvornår kan jeg indlevere og afhente min bagage?
Bagageindleveringen i start- og målområdet åbner kl. 7.30 og lukker kl. 17.00. Uafhentet bagage indleveres til Sparta Atletik og Løb, Gunnar Nu Hansens Plads 11, København Ø, hvor det kan hentes fra den efterfølgende mandag kl. 12.00.

Hvordan får jeg min deltager-T-shirt?
Din deltager-T-shirt fra Nike skal afhentes på Copenhagen Marathon Expoen samtidig med, at du afhenter dit startnummer.

Hvem arrangerer Copenhagen Marathon?
Copenhagen Marathon arrangeres af Sparta Atletik og Løb.

Hvordan kommer jeg i kontakt med arrangørerne?
Kundeservice kan træffes mandag til fredag kl. 12.00 – 15.00

[email protected]
Tlf.: +45 35 26 69 00
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Husk at have dit ordrenummer parat ved alle henvendelser.