Få svar på dine spørgsmål
Brug vores FAQ til at finde svar på spørgsmål omkring din tilmelding og deltagelse i Copenhagen Marathon.
Tilmelding
-
Alle der er fyldt 16 år i løbsåret samt er sunde og raske og i stand til at gennemføre hele distancen ved egen hjælp, kan deltage.
Det er ikke muligt at delttage, hvis man endnu ikke er fyldt 16 år i året for eventet grundet distancen.
-
Blinde eller handicappede er meget velkomne til at deltage og har lov at have en guide med.
Ønsker guiden en registreret tid, deltager T-shirt, medalje osv. på lige fod med løbets øvrige deltagere, er det nødvendigt, at guiden også tilmelder sig. Ønsker guiden ikke disse ting, skal vedkommende kontakte vores kundeservice.
-
Virksomheder, klubber og andre grupper, der ønsker at tilmelde og evt. betale samlet, har mulighed for at få en virksomhedsaftale. Her er det muligt enten at vælge en administrator der tilmelder alle samlet, eller få et link, hvor de enkelte deltagere selv tilmelder sig.
For at få en virksomhedsaftale skal man skrive til [email protected].
-
Såfremt løbet ikke er udsolgt, er online-tilmeldingen åben helt frem til løbet, såfremt der ikke er udsolgt. Hvis der stadig er ledige startnumre, kan du også tilmelde dig fysisk i vores Help desk på Copenhagen Marathon Expoen eller på race day.
Vær dog opmærksom på, at du skal nå at afhente dit startnummer inden start. Startnummeret kan du afhente som normalt medmindre tilmeldingen laves på race day, så skal det afhentes i vores Help desk.
Hvis løbet er udsolgt, kan du være heldig at finde et på vores resale-platform, som er en nem og sikker måde at købe startnumre. Brug linket her nedenfor.
-
Alle personer, der foretager en tilmelding, modtager en kvittering per e-mail og vil fremgå af deltagerlisten. Du bedes selv kontrollere dette.
Modtager du ikke nogen kvittering og bekræftelse, kan det skyldes, at den er havnet i dit spam-filter, at du har oplyst forkert e-mail ved tilmelding, eller at din tilmelding ikke er gået igennem. I så fald bedes du rette henvendelse til kundeservice.
-
Dit startnummer skal afhentes på Copenhagen Marathon Expoen. For at få udleveret dit startnummer, skal du fremvise dit startkort, som du modtager per e-mail inden løbet.
Dit startkort indeholder en QR-kode, som vi scanner for at registrere dig, og du kan både medbringe den digitalt eller på print.
-
Ja, det er ikke noget problem. Hvis du ikke selv har mulighed for at hente dit startnummer på Expoen, kan du få en ven eller et familiemedlem til at hente det for dig.
Du skal bare give dem den QR-kode, du har fået tilsendt i mailen med dit startkort – enten på print eller digitalt.
-
Ja, det kan du godt. Vi anbefaler dog, at du afhenter din Race Bag og dit startnummer fredag eller lørdag – eller får andre til det – da der kan være stort pres på udleveringen om søndagen.
Afhentning af startnummer på løbsdagen foregår fra de hvide telte foran Expoen. Det sker på eget ansvar, og forsinkelser som følge af f.eks. trafikale problemer, kø til afhentningsstedet og lignende påhviler alene deltageren.
Deltagerprofil
-
Hvis dine personlige data ændrer sig, efter du har tilmeldt dig, bedes du logge ind på din deltagerprofil med de login-oplysninger, du har modtaget på e-mail, og opdatere oplysningerne.
Det er dit ansvar, at alle informationer er opdateret til enhver tid. Det er særligt vigtigt, at vi har registreret din korrekte e-mail og mobilnummer, da al deltagerinformation udsendes per e-mail og i enkelte tilfælde per SMS.
-
Ja. På din deltagerprofil kan du under ‘Tillad dit navn i resultatlisten’ vælge nej tak og herefter vises kun dine initialer på deltager- og resultatlister.
Dit navn vil ikke længere fremgå af deltagerlisten, men du vil fortsat kunne fremsøge din profil på resultatlisten, du skal blot søge på dit startnummer i stedet.
-
Ja. Når du tilmelder dig eller efterfølgende på din tilmeldingsprofil kan du under nationalitet vælge ‘neutral nationality’. Herefter vil din nationalitet ikke fremgå på deltager- og resultatlister samt på dit startnummer.
-
Ja. På din deltagerprofil kan du under ‘Tillad foto- og videolinks fra dit resultat’ vælge nej tak og herefter fjernes dine livebilleder og -video fra løbet på resultatlisten.
Bemærk, at herefter vil du heller ikke selv kunne tilgå dine billeder og video, hvis du ønsker at beholde filerne selv skal du derfor huske at downloade dem inden.
Overdragelse
-
I henhold til Forbrugeraftaleloven om handel på internettet har køber ingen fortrydelsesret, idet rekreative fritidsaktiviteter ikke fremgår af aftalen.
Det er dog muligt at overdrage sit startnummer til en anden person. Her anbefaler vi, at du bruger vores Resale-platform, som er en nem og sikker måde at købe og sælge startnumre.
-
Ja. På vores Resale-platform kan du både købe, sælge og overføre startnumre – nemt og sikkert.
Vær opmærksom på, at det ikke er Copenhagen Marathon, som sætter numre til salg. Vi formidler bare kontakten og sørger for, at det hele sker efter ordnede forhold.
Læs meget mere om mulighederne via linket her nedenfor.
Løbet
-
Starten afvikles i en samlet, rullende start. Det vil sige, at løbet startes ved startskuddet, hvorefter først den seedede elite og derefter de øvrige deltagere krydser startstregen – med korte pauser mellem de forskellige startgrupper.
Hele starten tager cirka 25-30 minutter. For at alle får den bedst muligt start og løbsoplevelse, bedes alle deltagere placere sig korrekt i deres respektive startgrupper.
Husk, at din tid først begynder, når du krydser startstregen, så tag det bare stille og roligt indtil da.
-
Af sikkerhedsmæssige hensyn er det derfor vigtigt, at du er korrekt registreret som deltager og ikke løber med en anden persons startnummer.
På den måde kan vi være sikre på, at de oplysninger, der er registreret på dit startnummer, er dine egne oplysninger, og vi har mulighed for at kontakte dine pårørende, hvis det skulle blive nødvendigt.
-
Medbringelse af særligt udstyr, herunder løbevogne, er kun tilladt efter forudgående aftale med arrangørerne. Alle, der løber med løbevogn, skal udvise størst mulig hensyn og til enhver tid respektere officials instrukser, herunder også eventuelle anvisninger om placering i feltet.
Det er ikke alle løbere, som er forberedte på, at der er babyjoggere i feltet, og derfor er der risiko for, at folk falder over den. Derfor skal alle, der løber med babyjogger, udvise størst mulig hensyn og til enhver tid respektere officials instrukser, herunder også eventuelle anvisninger om placering i feltet.
-
Deltagernes officielle tid er en nettotid, hvor tiden starter når løberen krydser startstregen. Der er en tidsgrænse på 6 timer netto for hele distancen og 3 timer netto ved halvmarathon-punktet.
Det skyldes, at vi kun har veje til rådighed i et bestemt tidsrum. Når det er sagt, så er målgaden det sidste, vi tager ned, og vi vil gerne have alle over stregen, så bliv ved med at løbe, indtil du får andet at vide.
I sidste ende kan du dog blive bedt om at fuldføre resten af ruten inde på fortovet.
-
Det er ikke forbudt at løbe med høretelefoner, men vi anbefaler, at du lader være. Du skal kunne høre officials, hvis de har behov for at få kontakt til dig og de andre løbere.
-
Ruten til Copenhagen Marathon er DAF-opmålt efter internationale standarder. Det vil sige, at den er målt og godkendt af en professionel opmåler fra Dansk Atletik. Vi garanterer derfor, at den er 42,195 kilometer lang.
Hvis dit ur viser noget andet, kan det fx skyldes:
- Forstyrrelser fra andre signaler, når der er mange GPS-ure samlet på et lille område.
- At der bliver løbet i en storby med høje bygninger, hvilket kan forstyrre GPS-urets kontakt med satelliten.
- At du ikke har løbet den optimale linje, ruten er opmålt efter.
Sidstnævnte er en klassisk måde at komme til at løbe lidt længere distance på. Hvis du f.eks. løber en omgang på en løbebane:
Bane 1 = 400 m
Bane 2= 407m
Bane 3= 414m
Bane 8 = 454 mPå den måde kan selv mindre afvigelser fra den optimale linje betyde en længere tur.
-
Der bliver ikke afholdt DM maraton ved Copenhagen Marathon i hverken 2025 eller 2026.
Dette skyldes, at der i 2026 bliver afholdt VM i halvmaraton i København. Dette løb kommer det til at erstatte Copenhagen Half Marathon, som plejer at være vært for DM Halvmaraton.
For at man både kan deltage i DM og VM i halvmaraton, bliver der i 2025 og 2026 byttet rundt på DM Halvmaraton og DM Maraton, så DM Halvmaraton bliver afholdt i foråret, mens DM Maraton afholdes i efteråret.
Mangler du svar?
Kan du stadig ikke finde svaret på dit spørgsmål? Så er du altid velkommen til at skrive på [email protected].