Trafik på race day

Den 14. maj 2023 – når Copenhagen Marathon afvikles – er hele marathonruten spærret for trafik mellem kl. 7:00 – 16:30. Rutedelen på Frederiksberg er dog kun lukket fra kl. 9.00-13.30.

Indre by, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg er derfor påvirket af flere trafikændringer og parkeringsforbud på race day. Du kan bruge rutekortet til at orientere dig i parkerings- og trafikaleforhold på din rute.

Selv hvis marathonruten er tom på et givent tidspunkt, er det ikke tilladt at køre på ruten, før alle afspærringer er fjernet. Gaderne på løberuten genåbner, efterhånden som løberne passerer forbi. Vi beder trafikanter respektere afspærringerne, som opretholdes, indtil det igen er sikkert at lade biler køre ind på ruten. Alle gader vil senest være åbne kl. 16:30.

Har du spørgsmål

Trafikmail
Trafiktelefon

Tlf.: +45 22 23 83 33

Forhold du skal være opmærksom på
Offentlig transport

Vi anbefaler deltager såvel som tilskuere og beboere at benytte sig af offentlig transport. Metroen, S-tog og regionaltogene kører som normalt på race day. Vær opmærksom på, at flere busruter vil være omlagt på dagen.

S-tog, Metro og regionaltog stopper alle i gåafstand fra startområdet.

Cykel og fodgænger

Det er ikke tilladt for fodgængere og cyklister at færdes på ruten, men det er muligt at krydse ruten, når der ikke er løbere. Flere strækninger er dog fuldt hegnet, så man skal gå lidt langs ruten, før man kan krydse den. Følg altid instruktioner fra løbets officials, når du krydser ruten.

Vær opmærksom på, at cykelslangen fra Fisketorvet op til Dybbølsbro er spærret for cykler kl. 7–16 og Lille Langebro er spærret for cykler kl. 7–16. Brug Langebro i stedet.

Bil

Vi anbefaler at benytte offentlig transport rundt i byen eller undgå områder tæt på ruten på race day. Det vil være muligt at krydse byen på, men sæt ekstra tid af til kø og omkørsler. Vælg så vidt muligt en rute, så du undgår marathonruten.

Brug rutekortet til at orientere dig om trafikaleforhold på din rute, hvis du skal køre på dagen.

Parkeringsforbud

I flere gader på løberuten vil der være parkeringsforbud fra tidligt om morgenen på løbsdagen til om aftenen. Orienter dig derfor på forhånd via skiltningen i gaderne, da parkerede biler til ulempe kan blive fjernet for ejers regning.

Krydsning af ruten

Da ruten er afspærret, er det kun muligt for biler at krydse ruten på krydsningspunkterne nedenfor. Bemærk, at nogle af krydsningerne kan være lukkede i afgrænsede perioder, mens løberne passerer. Besøg rutekortet for at se specifikke informationer om hvert krydsningspunkt.

  • Nørre Farimagsgade ved Nørreport
  • Bispeengbuen
  • Kalvebod Brygge under Dybbølsbro
  • Langebro/H.C. Andersens Boulevard
  • Århusgade over Strandboulevarden
  • Ryesgade / Slagelsesgade
  • Borgergade / Jens Kofods Gade
  • Jagtvej / Nørrebrogade
  • Falkoner Alle/Godthåbsvej/Rolighedsvej
  • Bülowsvej / Rolighedsvej

Obs! Al trafik ad Kalvebod Brygge ledes via Bernstorffsgade ind og ud af byen, da Kalvebod Brygge er spærret indadgående fra Bernstorffsgade.