Tips and tricks to find your flow

Trænerens bedste råd

Christian Friis er elitetræner i Sparta Atletik & Løb. For Christian Friis er det vigtigt, at hverdagen skal hænge sammen – ikke kun træningsprogrammet. Her får du hans bedste råd til en vellykket marathontræning.

1. At træne op til et marathon er en langsommelig proces

Husk at give plads til de ting, der gør dig og dine nærmeste glad. Tag cyklen til og fra arbejde eller tag en tur i svømmehallen eller i skoven med børnene – det er alt sammen træning eller i det mindste restitution.

2. Køb et par gode sko

Med de rigtige sko er du sikret en god start på træning. Få evt. noget rådgivning, hvis du er usikker på dit behov. Der er mange gode løbebutikker med kompetente medarbejdere, der kan hjælpe dig.

3. Find et løbefællesskab

I en travl hverdag er der masser af motivation og god træningsinspiration at hente. Måske kan du finde en lokal løbeklub, løbe med nogle naboer, venner eller kollegaer?

4. Kom ind i en rutine

Det giver ro, og mange af os fungerer godt med rutiner. Find ud af, hvad der hjælper dig med at starte og holde en ny rutine, så du ikke kommer ud af den.

5. Kost og søvn

Ignorer ikke kosten og søvnen. Du får brug for mere energi, når du løber mere, og du vil automatisk få lyst til at spise bedre og sove mere.

6. Varier dine distancer

Så du ikke løber 5 km hver gang. Løb f.eks. 5 + 5 km i ugen og 10 km i weekenden. Kroppen responderer bedre på varieret træning, end hvis du altid løber i samme tempo.

Forøg maks. dit antal kilometer om ugen med 10% – 15% procent.