7 tips til at træne om vinteren
8. december 2023

Det kan være svært at komme fra sofaen og ned i løbeskoene, når det er koldt, mørkt og vådt udenfor. Derfor har vores digitalredaktør, som har gennemført 147 maratonløb, samlet sine syv bedste tips til at få trænet i den mørke tid. Brug dem, du kan og hav en rigtig god løbetur.

 

1. Forbered dig
Læg allerede tøjet frem om aftenen, hvis du skal træne om morgenen. Eller gør det om morgenen, hvis du skal træne, når du kommer hjem fra job eller studie. Så kan du hoppe direkte i løbeskoene, og på måde har hjernen ikke så lang tid til at finde på undskyldninger for at sætte sig i sofaen.

2. Transportløb
Der er mange måder at få træning ind i hverdagen. Du kan for eksempel løbe til eller fra arbejde og på den måde slå to fluer med eet smæk. Hvis du har for langt, kan du tage cyklen eller den offentlige transport noget af vejen – og så løbe det sidste stykke.

3. Varm op indenfor
Det er vigtigt at få varmet godt op, når det er koldt udenfor. Dine muskler skal nok klare sig, for der er masser af blodcirkulation, men sener og led tager altid længere tid. Klar opvarmningen indenfor, så du kan starte træningen, så snart du åbner hoveddøren. Og tænd også for gps-uret, så du ikke skal stå i kulden og vente på signal.

4. Lav aftaler
Lav løbeaftaler med venner, kolleger eller deltag i fællestræninger. Det er hyggeligt og motiverende at løbe med andre, og er det bare sjovere at komme ud ad døren, når der er nogen, som venter på dig.

5. Følg et program
Det er ikke kun folk, som vil sætte PR (personlig rekord), der følger løbeprogrammer – fx et af vores gratis maraton-programmer. Det er også en super måde at få træningen i hus, da du altid ved, hvornår, hvor langt og hvor hurtigt du skal løbe. 

6. Husk at nyde det
Du behøver ikke at presse dig selv til det yderste for at blive bedre på hver tur. Det kan også være fint bare at løbe for at vedligeholde formen og bevare motivationen. Se det som en gave at få en time til at løbe – og ikke en pligt. Nyd det!

7. Meld dig til et løb
At træne uden et mål er som at deltage i et motionsløb uden en målstreg. Der findes bare ikke noget mere motiverende end at have et løb at se frem til. Lige nu er vi godt i gang med at lave den vildeste løbefest i København til Copenhagen Marathon. Vi har en plads lige bag startstregen til dig, så hvis du endnu ikke har tilmeldt dig årets største løbeoplevelse, kan du gøre det lige her.

Vi glæder os til at se dig til Copenhagen Marathon!