Elitekonkurrence.

Copenhagen Marathon afvikler hvert år en international elitekonkurrence. Der er to elitefelter: Et Internationalt Elite A-felt, der er forbeholdt den internationale elite, og et Internationalt Elite B-felt, der er åben for alle, som klarer kvalifikationskravene.

Konkurrencevilkår

Krav til kvalifikationstider

Din kvalifikationstid skal være opnået i perioden 1/1-2022 – 14/4-2024 ved en gyldig konkurrence, som for danske løb er anmeldt hos Dansk Atletik eller for udenlandske løb hos en tilsvarende organisation.

Ruten skal være DAF- eller AIMS-opmålt og certificeret af det nationale atletikforbund og/eller AIMS.

Regler for sko

Alle Internationale Elite A og International Elite B-løbere skal overholde World Athletics’ regler for sko. Der bliver foretaget skotjek, hvis der er mistanke om, at skohøjden ikke overholdes.

Se de godkendte sko her.

Præmiepenge og -ceremoni

Der uddeles præmiepenge til Copenhagen Marathon 2024. Vi gør opmærksom på, at der skal betales 15% skat af præmiepenge.

Medaljevinderne skal deltage i præmieceremonien, som finder sted umiddelbart efter vindernes målgang.

Se præmiepenge og bonusser her.

Vores elite services
Personlig forplejning

Her kan du læse alt om de mange depoter langs ruten, ligesom du kan læse om dine muligheder for at have personlige flaske på ruten.

Opholdsområde

Der vil blive stillet et opholdsområde til rådighed før, under og efter løbet. Derudover vil der være et afspærret opvarmningsområde.

Omklædning og tøj

Der stilles omklædningsfaciliteter til rådighed, og det er muligt at aflevere overtrækstøj ved start.

Elite B indplacering

Det Internationale Elite B-felt er åben for alle, som møder kvalifikationskravene og kan dokumentere deres kvalifikationstid. Kvalifikationstiderne er:

Kvinder: Halvmarathon: 1 t : 23 min . 00 sek
Mænd: Halvmarathon: 1 t :12 min . 00 sek

Kvinder: Marathon: 2 t : 55 min . 00 sek
Mænd: Marathon: 2 t : 32 min . 00 sek

Elite A indplacering

Det Internationale Elite A-felt er forbeholdt de absolut hurtigste løbere og starter forreste række til Copenhagen Marathon.

Skulle man ønske at blive placeret i Elite A-feltet – og man ikke er blevet inviteret – er man velkommen til at kontakte [email protected]. Indplaceringen vil herefter bero på et individuelt skøn.Dopingregler

Det er på ingen måde tilladt at være dopet og deltage i Copenhagen Marathons elitekonkurrence.

Enhver atlet, som efterfølgende kendes skyldig i en dopingforseelse ved Copenhagen Marathon, eller som på grund af en dopingforseelse forud for eventet er blevet suspenderet fra konkurrence, vil blive pålagt at refundere ethvert beløb betalt af løbsarrangøren i forbindelse med deltagelse til Copenhagen Marathon, da præstationen – uanfægtet af placering – kendes ugyldig.