Trafikinfo

Kontakt / trafikhotline

Har du spørgsmål til trafik i forbindelse med Copenhagen Marathon søndag den 15. maj 2022, kan du kontakte os på:
tlf.: +45 35 26 69 00
[email protected]

Copenhagen Marathon afholdes søndag den 15. maj 2022

Hele ruten til Copenhagen Marathon vil på løbsdagen søndag den 15. maj 2022 være spærret for bil- og bustrafik i tidsrummet fra kl. 7.00 – 16.30. Rutedelen på Frederiksberg vil dog kun være lukket til kl. 13.00.

Bydelene Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Indre By, Frederiksberg og Islands Brygge vil være berørt af trafikændringer i forbindelse med løbet, og der må beregnes ekstra tid til evt. kø og omkørsel. Hvis det er muligt, anbefaler vi, at man kører uden om de områder, hvor ruten løber.

Der vil være parkeringsforbud i flere gader, så vær ekstra opmærksom på evt. skiltning. Politiet gør opmærksom på, at biler, der ikke følger skiltningen og dermed er parkeret ulovligt, bliver fjernet for egen regning.

Læs nedenstående informationer grundigt igennem for at se, om din rute er spærret og i så fald finde alternative kørselsveje.

Se rutekort her

Lukning og genåbning af gader

Selve rutevejene bliver lukket mellem halvanden og to en halv time, før løberne når frem, dvs. mellem kl. 7 og 8. Der åbnes for trafik så hurtigt som muligt, efter sidste løber har passeret gaden (bemærk at løberne flere steder kommer forbi op til fire gange), dog tidligst mellem kl. 15 og 16.

Veje omkring ruten kan desuden være berørt af afspærringer i form af ensretning eller omdirigering.

Kl. 16.30 vil alle gader være genåbnet for trafik.

Info om vigtige trafikårer

Mere information følger.

Sådan krydser du ruten til fods, cykel og i bil

Er du til fods eller på cykel, er det muligt at krydse ruten, men kun der ikke er løbere. Vi beder alle fodgængere og cyklister følge instruktionerne fra løbets officials og udvise hensyn.

Mellem kl. 7 og 16.30 kan man i bil KUN krydse ruten via specifikke trafiksluser, som vil fremgå af rutekortet

Benyt offentlig transport

Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi alle at lade bilen stå denne dag og benytte sig af offentlig transport.  Mens der vil være nogle ændringer i bustrafikken, vil Metro, S-tog og regionaltog ikke være berørt af løbet.

Vi anbefaler, at du bruger rejseplanen.dk til at planlægge din rejse igennem byen denne dag.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk

Parkeringsforbud og anvisninger

Der vil være parkeringsforbud i flere gader på maratondagen, så vær ekstra opmærksom på evt. skiltning. Politiet gør opmærksom på, at biler, der ikke følger skiltningen og dermed er parkeret ulovligt, bliver fjernet for egen regning.

Spærrede gader vil også fremgå her på siden tættere på løbet.