Trafikinfo

Kontakt / trafikhotline

Har du spørgsmål til trafik i forbindelse med Copenhagen Marathon søndag den 16. maj 2021, kan du kontakte os på:
tlf.: +45 35 26 69 00
[email protected]

Ruten er lukket for trafik søndag den 16. maj kl. 7.00 – 16.30

Hele ruten til Copenhagen Marathon er på løbsdagen søndag den 16. maj spærret for bil- og bustrafik fra kl. 7.00 – 16.30; på Frederiksberg dog kun fra kl. 9.00 – 13.00.

Bydelene Islands Brygge, Indre By, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg vil derfor være berørt af trafikændringer i forbindelse med løbet.

Det er muligt for alle at komme igennem, ud og ind af byen denne dag. men der må beregnes ekstra tid til evt. kø og omkørsel. Hvis det overhovedet er muligt, anbefaler vi at køre uden om byen.

Der vil være parkeringsforbud i flere gader, så vær ekstra opmærksom på evt. skiltning. Politiet gør opmærksom på, at biler, der ikke følger skiltningen og dermed er parkeret ulovligt, bliver fjernet for egen regning.

Læs nedenstående informationer grundigt igennem for at se, om din rute er spærret og i så fald finde alternative kørselsveje.

Se interaktivt rutekort med trafikinformation her

Lukning og genåbning af gader

Selve rutevejene bliver lukket mellem halvanden og to en halv time, før løberne når frem, dvs. mellem kl. 7 og 8. Der åbnes for trafik så hurtigt som muligt, efter sidste løber har passeret gaden (bemærk at løberne flere steder kommer forbi op til fire gange), dog tidligst mellem kl. 15 og 16.

Veje omkring ruten kan desuden være berørt af afspærringer i form af ensretning eller omdirigering.

Kl. 16.30 vil alle gader være genåbnet for trafik (undtaget gaden Islands Brygge, se nedenfor).

Info om vigtige trafikårer

  • H. C. Andersens Boulevard vil være lukket for biltrafik i begge retninger mellem Langebro og Jarmers Plads kl. 9.00 – 10.00. Udover dette tidspunkt er H.C. Andersens Boulevard åben i begge retninger hele dagen.
  • Selvom der løbes på Kalvebod Brygge, så er denne åben i begge retninger hele dagen indtil Bernstorffsgade. Det betyder, at alt trafik til og fra Vasbygade skal køre via Bernstorffsgade og Kalvebod Brygge.
  • Folke Bernadottes Allé vil være åben i begge retninger hele dagen, så dette vil være vejen ind og ud af byen nordfra.
  • Ruten på Frederiksberg vil kun være lukket fra kl. 9.00 – 13.00.

Sådan krydser du ruten til fods, cykel og i bil

Er du til fods eller på cykel, er det muligt at krydse ruten, når der ikke er løbere. Vi beder alle fodgængere og cyklister følge instruktionerne fra løbets officials og udvise hensyn.

Mellem kl. 7 og 16.30 kan man kun krydse ruten i bil via to specifikke trafiksluser i Nørre Farimagsgade og Sølvgade. Disse fremgår af det interaktive rutekort med trafikinformation.

Benyt offentlig transport

Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi alle at lade bilen stå denne dag og benytte sig af offentlig transport.  Mens der vil være nogle ændringer i bustrafikken, vil Metro, S-tog og regionaltog ikke være berørt af løbet.

Vi anbefaler, at du bruger rejseplanen.dk til at planlægge din rejse igennem byen denne dag.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk

Parkeringsforbud og anvisninger

Der vil være parkeringsforbud i flere gader på maratondagen, så vær ekstra opmærksom på evt. skiltning. Politiet gør opmærksom på, at biler, der ikke følger skiltningen og dermed er parkeret ulovligt, bliver fjernet for egen regning.

Gaden Islands Brygge vil være berørt af afspærringer og parkeringsforbud allerede fra lørdag den 16. maj kl. 8.00:

  • Gaden Islands Brygge er lukket for al trafik mellem Halfdansgade og Egilsgade fra lørdag den 15. maj kl. 14.00 til søndag den 16. maj kl. 18.00.
  • Gaden Islands Brygge er lukket for al trafik mellem Langebro og Axel Heides Gade søndag den 16. maj fra kl. 6.00 – 18.00.
  • Der er ingen parkering i gaden Islands Brygge mellem Langebro og Axel Heides Gade fra lørdag den 15. maj kl. 8.00 til søndag den 16. maj kl. 18.00.
  • Da Islands Brygge og Ved Langebro er spærret søndag den 17. maj, vil ind- og udkørsel for beboere omkring Langebrogade være mulig via Overgaden Oven Vandet / Christianshavns Voldgade

Tidstabel

Brug den detaljerede tabel med oversigt over, hvornår de enkelte gader lukker og genåbner, samt hvornår første og sidste løber forventes at befinde sig i de pågældende gader.

Se tidstabellen her