Ruten er lukket for trafik kl. 7 – 16

Hele ruten til Telenor Copenhagen Marathon er på løbsdagen søndag den 21. maj spærret for bil- og bustrafik fra kl. 7.00 – 16.00. Er du til fods eller på cykel, bedes du følge instruktioner fra officials og udvise hensyn når du krydser ruten.

Se ruten her >

Selve rutevejene bliver lukket mellem halvanden og to en halv time, før løberne når frem, dvs. mellem kl. 7 og 8. Der åbnes for trafik så hurtigt som muligt, efter sidste løber har passeret gaden (bemærk at løberne flere steder kommer forbi op til fire gange), dog tidligst mellem kl. 15 og 16.

Bemærk:

  • Gaden Islands Brygge afspærres allerede fra lørdag den 20. maj (læs mere nedenfor)
  • Nogle gader på Vesterbro genåbner allerede fra kl. 14.00.
  • H.C. Andersens Boulevard er lukket i indadgående retning mellem kl. 9.30 – 10
  • Oslo Plads er lukket i begge retninger mellem kl. 9.30 – 10.30.

Veje omkring ruten kan være berørt af afspærringer i form af ensretning eller omdirigering. Se trafikkort samt tabel med præcise luknings- og åbningstider for alle veje nederst på siden.

 

Kryds ruten via tre trafiksluser

Mellem kl. 7 og 16 kan man kun krydse ruten i bil via tre trafiksluser. Trafiksluserne er placeret på Fredensgade (Nørrebro), Holmens Kanal (City) og Nørre Farimagsgade (City). Se slusernes placering her

 

Benyt offentlig transport hvis du kan

Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi alle at lade bilen stå denne dag og benytte sig af offentlig transport. Mens der vil være nogle ændringer i bustrafikken, vil Metro, S-tog og regionaltog ikke være berørt af løbet.

Se ændringerne i bustrafikken her

Der er flere stationer tæt på start- og målområdet hvorfra det tager mellem 10 og 20 minutter at gå til starten. Læs mere om hvordan du kommer til startområdet her

 

Islands Brygge – afspærring og parkeringsforbud allerede fra lørdag den 21. maj

  • Gaden Islands Brygge er lukket for al trafik mellem Halfdansgade og Egilsgade fra lørdag den 21. maj kl. 14 til søndag den 22. maj kl. 18
  • Gaden Islands Brygge er lukket for al trafik mellem Langebro og Axel Heides Gade søndag den 22. maj kl. 6 – 18.
  • Der er ingen ind- og udkørsel fra Langebrogade til Islands Brygge søndag den 22. maj kl. 6 – 18. I stedet er der ind- og udkørsel via Christianshavns Voldgade og Overgaden Over Vandet (hvor der fjernes pullerter)
  • Der er ingen parkering på gaden Islands Brygge mellem Langebro og Axel Heides gade fra lørdag den 21. maj kl. 8 til søndag den 22. maj kl. 18

 

Har du brug for hjælp

Vi håber at beboere og trafikanter vil udvise forståelse og være med til at give de mange løbere fra ind- og udland en rigtig god oplevelse i Københavns gader.

Ved spørgsmål eller problemer er du velkommen til at kontakte Sparta Kundeservice på trafik@sparta.dk eller tlf.: +45 3526 6900.

Kundeservice svarer også på telefon og mail på selve løbsdagen.

 

Se trafikkort

Klik på den bydel du ønsker at se trafikkort over. På kortene vises:

Røde streger – Ruten (lukket for trafik)
Grønne streger – Kørselsveje (pilene viser om du kan køre i begge retninger, eller om vejen er ensrettet)
Stiplede røde streger – Trafiksluser (her kan du krydse ruten)

City

Vesterbro

Østerbro

Nørrebro

Alle bydele samlet

 

Tidsplan

Tabellen viser hvornår de enkelte veje lukkes og genåbnes for trafik på løbsdagen søndag den 22. maj. Bemærk at alle tider er cirka-angivelser.

Se tabellen her (pdf)

Share this with your friends ...Tweet about this on TwitterShare on Facebook